Menu

Rozhodněte se pro sezónní zeleninu

Kuchaři, kteří vaří pro vegetariánské hosty, vědí o zelenině vše. Ale v zimě je jejich výběr značně omezený. To je ale pro kuchaře výzva, která je nutí být tvořiví a přeměnit dobře známé ingredience na něco skutečně velkolepého.

Které druhy zeleniny jsou v zimě k dispozici?

Zimní polévky

Nic vás nezahřeje tak jako talíř horké polévky. Ujistěte se, že vašem menu obsahuje vegetariánské a veganské polévky, jako například:

  • Rafinované: pórkový vývar s domácími nudlemi a estragonem
  • Tradiční: klasická francouzská cibulačka
  • Domácí: veganská polévka z ječmene s uzeným tofu
  • Trendy: celerový krém s bramborami, kokosovým mlékem a koriandrovým olejem
  • Povzbuzující: sýrová polévka s toastem

Nudle a těstoviny

Pokrmy se škrobem představují v zimním obdobím „komfortní jídlo“ – hutné a zasycující, vyživují nejenom tělo, ale také duši. Zde najdete několik nápadů.

  1. Tagliatelle + gorgonzola + smetana + špenát
  2. Gnocchi + rajčatová omáčka + mozzarella + bazalka
  3. Cannelloni + čočka + rajčata sušená na slunci + bešamelová omáčka
  4. Soba nudle + uzené tofu + sezónní zelenina + teriyaki

Z kuchyní z celého světa pro rozehřátí

Inspiraci na zimní pokrmy můžete hledat také v národních kuchyních z celého světa. Pokrmy ze Středního východu, Dálného východu a Jižní Ameriky obsahují hodně rozehřívajících bylinek, koření a přísad, což je činí v našich částech světa perfektním zimním lékem.

Střední východ

  • Křupavé falafely s pita chlebem a hummusem
  • Mujadarra — rýže s čočkou a smaženou cibulkou
  • Borek — listové těsto plněné špenátem a sýrem feta

Dálný východ

  • Pikantní indický dal
  • Thajská polévka Tom Kha
  • Krémový ramen s tofu

Jižní Amerika

  • Vegetariánská Jambalaya
  • Mexická polévka s černými fazolemi
  • Arepas s grilovanou zeleninou
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu