Menu

Suroviny

+

Suroviny


...

Příprava

  1. Suroviny

    • 200 ml majonézy Hellmann’s
    • 10 g středně silného kari
    • 5 g papriky
    • 100 g Hellmann´s Omáčka Salsa Brava
    • 10 ks Bratwurst klobás
    • 800 g cibule
    • 25 g másla
    • 250 ml světlého piva
    • 25 g třtinového cukru
    • 5 g soli
    • 1 bobkový list
    • 10 g křupavé cibulky
    • 5 g tymiánu
    • 250 g červeného zelí
    • 250 g červené řepy
    • 10 g soli
    • 1 g kmín celý

    Currywurst omáčka:
    • Na pánvi lehce prohřejte středně silné kari a papriku. Nechte vychladnout a smíchejte s omáčkou Hellmann´s Salsa Brava a vmíchejte majonézu Hellmann's. Vložte do servírovací plastové stlačovací láhve k snadnému podávání.

    Kysané zelí:
    • Opražte kmín.
    • Červené zelí omyjte a nakrájejte nadrobno, červenou řepu nastrouhejte.
    • Přidejte sůl a kmín, důkladně vše promíchejte a nechte působit 1 hodinu při pokojové teplotě.
    • Vložte směs do sterilizované sklenice s gumovým těsnícím víčkem. Dbejte na to, aby se v nádobě netvořily vzduchové bubliny a zelí bylo ponořené pod nálevem. V případě potřeby použijte sterilizované keramické závaží. Uzavřete víko.
    • Nechte 3-4 dny v temnu při pokojové teplotě a pravidelně kontrolujte, aby se mohlo rozvinout mléčné kvašení. Poté může být uchováváno v chladničce až 6 týdnů.

    Pivní cibulka:
    • Rozpusťte máslo na pánvi.
    • Přidejte hrubě nakrájenou cibuli, bobkový list, sůl a cukr.
    • Vařte na mírném ohni 40 minut za občasného míchání, dokud se cibule skoron nerozvaří a lehce nezkaramelizuje.
    • Vyjměte bobkový list. Přidejte světlé pivo a zredukujte na sirupovou glazuru, připravte k podávání.
  2. Podávání:

    • Bratwurst položte na nepřímý oheň, aby se zvýšila vnitřní teplota, a dopečte na grilu.
    • Podávejte na základu z pivní cibulky, přelité currywurst omáčkou, s křupavou cibulkou, natrhaným tymiánem a přílohou z fermentovaného červeného zelí a červené řepy.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu