Menu

Suroviny

+

Příprava květákových křidélek


Chutný a vegetariánský twist na tradiční buffalo křidélka, s křupavým květákem obaleným v ostré majonézové omáčce. Perfektní pro hosty hledající výrazné a pikantní chutě.

...

Příprava

  1. Příprava květákových křidélek

    • Rozdělte hlavu květáku na růžičky, široké asi 4 cm. Umístěte do velkého plastového sáčku nebo nádoby s víkem a nalijte 480 ml Hellmann’s pikantní majonézy. Promíchejte, aby byl každý kus rovnoměrně pokrytý. Uložte do lednice přes noc nebo alespoň na 4 hodiny.
    • Předehřejte troubu na 230 °C. Vyložte GN plech papírem na pečení. Květák bez marinády položte na připravený plech v jedné vrstvě. Pečte 40 minut, v půli pečení květák otočte.
    • Podávejte zbývající pikantní majonézu po straně pro namáčení.
    K tomuto receptu doporučujeme i mrkev a celerové tyčinky. Tyto mohou být namočeny do stejné omáčky nebo s farmářským dresinkem po straně.  
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu