Menu

Suroviny

+

ŽEBRA :

  • Vepřová žebra 1.0 kg
  • Cibule žlutá 100.0 g
  • Mrkev 100.0 g
  • Česnek 30.0 g
  • Celý pepř černý 10.0 g
  • Bobkový list 3.0 ks
  • Knorr Uzený bujón

MARINÁDA :

  • Hořčice, krémžská 45.0 g
  • Ajvar - papriková omáčka 40.0 g
  • Hellmann´s Original majonéza 50.0 g
  • Zaatar koření 20.0 g
  • Chilli paprička, sušená 5.0 g
  • Uzená paprika 15.0 g
  • Majoránka 5.0 g
  • Sušený česnek 10.0 g

ŘEPA :

TVAROH :

  • Tvaroh měkký, plnotučný 250.0 g
  • Máslo 100.0 g
  • Pažitka 50.0 g
  • Citron
  • Sůl a pepř
  • Olej - uzený

KVÁSKOVÝ CHLÉB :

  • Chléb - kváskový 350.0 g
  • Olivový olej 40.0 ml
  • Škumpa - mletá 5.0 g
  • Zaatar koření 15.0 g

SALÁT :

  • Polníček 150.0 g
  • Salát redchard 100.0 g
  • Křen - sterilizovaný 50.0 g

...

Příprava

  1. ŽEBRA :

    • Žebra uvaříme se zeleninou a kořením doměkka cca 70 minut.
  2. MARINÁDA :

    • V míse smícháme suroviny na marinádu, poté jimi potřeme žebra a pečeme na 150 °C 20 minut, obereme maso a promísíme s výpekem.
  3. ŘEPA :

    • Řepu pokrájíme na menší kusy a opékáme na oleji s máslem, přidáme drcený česnek, tymián, nakonec zkaramelizujeme pomocí cukru, ochutíme solí, zastříkneme trochou vody a granátovým glazé.
  4. TVAROH :

    • Ochutíme tvaroh.
  5. KVÁSKOVÝ CHLÉB :

    • Natrhaný chléb v míse promícháme s olejem a kořením a dáme péct do trouby na 180 °C, vmícháme pažitku, přendáme do cukrářského sáčku, vychladíme.
  6. SALÁT :

    • Salát opereme a osušíme.
  7. SERVÍROVÁNÍ :

    • Na talíř postupně aranžujeme jednotlivé komponenty - maso, tvaroh, salát, chléb, řepu, ozdobíme křenem a zaatarem, můžeme přidat pár kapek granátového glazé.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu