Menu

Suroviny

+

Maso

  • Vepřová pečeně bez kosti 1.3 kg
  • Sůl kamenná 65.0 g
  • Cukr 40.0 g
  • Voda 2.5 l

Lovecká omáčka

Podávání


Takto připravené maso se hodí i do studeného bufetu. Můžete vykrojit tzv. kapsu a naplnit oblíbenou nádivkou nebo pomazat majonézou a obalit v oblíbených doplňcích (bylinky, ořechy).

...

Příprava

  1. Maso

    • Vepřovou pečeni vcelku očistěte z blan a vložte do slaného nálevu na 12 hodin.
    • Potom maso těsně zaviňte do potravinové fólie a vložte do konvektomatu nastaveného na program vaření v páře o teplotě 67 ⁰C na 2 hodiny.
    • Pečeni podávejte s loveckou omáčkou a bramborovou kaší.
  2. Lovecká omáčka

    • Na oleji opečte šalotku nakrájenou na kostičky a očištěné lišky, podlijte vínem a chvíli nechte odpařit. Zalijte masovou omáčkou a chvíli vařte. Přidejte tymián a rajčata.
    • Omáčku zahustěte zašlehaným studeným máslem.
  3. Podávání

    Podávejte s bramborovou kaší.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu