Zaměřte se na hlavní faktory, které ovlivňují pohled společnosti na zdravé stravování. Zamyslete se, jak vytvořit vyvážený pokrm.
Chuť si stále drží vysokou příčku mezi faktory, podle kterých volíme jídlo, ale výživa si postupně získává pozornost, protože hosté mají čím dál lepší povědomí o zdravém životním stylu a o tom, jak velkou roli hraje strava v jejich zdraví a délce života.
Zde uvádíme zdravotní faktory, které formují pohled společnosti na povědomí o zdraví:
Z důvodu tohoto zvýšeného zájmu o zdravé stravování mají odborníci na stravování povinnost:
Abychom mohli vytvořit výživné a vyvážené jídlo, musíme se orientovat v základech zdravého stravování. Podíváme se na 2 níže uvedené základní průvodce, jak naplánovat a připravit zdravá jídla.
Tato příručka, vydaná Školou veřejného zdraví na Harvardské univerzitě, ukazuje přehled talíře spolu s doporučenou velikostí jednotlivých částí pokrmu, který bude v souladu s konceptem zdravého stravování.
Dále se podívejme na pyramidu zdravého stravování Ministerstva zemědělství Spojených států. Ta znázorňuje doporučené druhy potravin, které je třeba konzumovat, aby byl zachován zdravý denní příjem 2 000 kalorií.
Maso, ryby, vejce a fazole – 155 g nízkotučného nebo libového masa denně
Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky. Klikněte na ikonu sdílet výše a vybrerte přidat do domovské obrazovky Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přirat na domovskou obrazovku. Klikněte na ikonu sdílet níže a vyberte přidat do domovské obrazovky.