Tipy a triky nejen z gastronomie
Užitečné rady, které by se vám mohli v kuchyni hodit
-
Inovace restaurací a změna menu: Udělejte více za méně
Zjistěte, jak provozovatelé restaurací provádějí změnu menu a inovují své podniky, a to od těch nejlepších potravin ve skladu, přes stav zásob až po přípravu jedné suroviny třemi způsoby.
-
Jak zpropagovat rostlinné menu ve své restauraci? Tady je 7 tipů!
Rostlinná strava je čím dál tím víc populární – jděte s dobou a buďte trendy! Zjistěte, jak může být rostlinná strava přínosná pro vaši restauraci a také způsob, jak o ní říct svým zákazníkům.
-
Servírování vegetariánských jídel. Jak nejlépe podávat bezmasé pokrmy?
V roce 2022 už víc nemůžeme ignorovat, že vegetariánská a veganská jídla jsou nevyhnutelnou součástí denního menu každé restaurace. Zákazníci očekávají, že budou nejen výborně chutnat, ale též krásně vypadat na talíři. Jak servírovat bezmasá jídla, která naplní tato očekávání?
-
Polévka jako hlavní chod? Zákazníci říkají: „Ano, prosím!“
Vícechodové jídla, které začínají předjídlem, polévkou, hlavním chodem a jsou zakončené dezertem se pomalu stávají doménou kvalitních gurmánských podniků. V současnosti si ale ne všichni návštěvníci restaurací chtějí anebo mohou dopřát tak bohatý kulinářský zážitek. Jsou proto náchylnější volit pouze jedno jídlo, které je dostatečně zasytí. Stále častěji se tímto jídlem stává právě polévka.
-
Top 10 bezplatných kurzů pro šéfkuchaře
Při práci v gastronomii je nutné se neustále učit nové věci. Pokud chcete udržet krok s kulinářskými trendy a naplnit očekávání svých zákazníků, tak musíte neustále zkoušet nové techniky, ingredience a recepty. Tu je seznam deseti bezplatných online kurzů, které vám pomohou nabýt znalosti v mnoha oblastech a osvojit si přípravu nových jídel.
-
Nejoblíbenější sladkovodní a mořské ryby v restauracích – jak je nejlépe připravit?
Ryby, ať už sladkovodní nebo mořské, se čím dál tím více dostávají do kuchyní českých restaurací a stávají se z nich nedílné součásti denního menu. Nejběžnější rybou u nás je kapr nebo pstruh, na talíře se ale už dostávají i candáti, okouni, sumci nebo dokonce úhoři. Mezi oblíbené mořské ryby u nás patří losos, treska, tuňák nebo mořský vlk.
-
Mušle a slávky: Jak připravit mušle v restauraci
Mušle a slávky jsou luxusní suroviny, ze kterých lze spolu s několika málo dalšími ingrediencemi připravit lahodné pokrmy pro hosty vaší restaurace. Dejte si na přípravě záležet a také dbejte na to, aby byly mušle čerstvé a dobře uvařené!
-
Popularita food trucků stále roste! Proč jsou tak oblíbené?
Food truck je velké motorové vozidlo, často dodávka nebo přívěs, které je vybavené a připravené k vaření či přípravě jídla, k jeho podávání a prodeji.
-
Druhy a typy brambor a jak je využít v restauraci?
Brambory jsou jednou z nejvýznamnějších zemědělských plodin, zároveň jsou také nedílnou součástí české kuchyně. A to jak té domácí amatérské, tak i v profesionální gastro scény.
-
Jak upéct dokonalou pizzu?
Plánujete si otevřít pizzerii, chcete pizzu přidat do svého menu, nebo jen vylepšit svůj recept? Jste na správném místě. Připravili jsme pro Vás tipy na přípravu těsta, omáček a základů, které naši kuchaři považují za nezbytné pro přípravu dokonalé pizzy.
-
Usnadněte si práci v kuchyni s naší Food cost kalkulačkou
Už Vás unavují komplexní výpočty v nepřehledných tabulkách? S běžně dostupnými kalkulačkami nákladů na potraviny, které navíc neposkytují všechny potřebné funkce, se Vám nepracuje dobře? Vyzkoušejte naši intuitivní Food cost kalkulačku navrženou s ohledem na uživatele, která Vám zaručeně usnadní práci.
-
Fine dining neboli zážitková gastronomie
Fine dining, česky zážitková gastronomie, je momentálně velký hit ve způsobu stravování. Proč? Protože lidé, návštěvníci restaurací, nyní více než dříve prahnou po zážitcích. Chtějí jídlo vnímat všemi smysly, a tak si ho také prožít. Buďte mezi prvními, kdo svým zákazníkům tento zážitek zprostředkuje.
-
Food cost kalkulačka a další nástroje, které Vám usnadní práci v kuchyni
Každý kuchař potřebuje pro svou práci dobrý tým, ale stejně důležité jsou také různé nástroje, které mu usnadní každodenní úkoly v zaměstnání. A pod nástroji nemáme na mysli pouze sadu vynikajících kuchyňských nožů, ale také různé aplikace, kalkulačky a jiné programy užitečné v kuchyni a restauraci.
-
Jaké jsou výhody rýžovaru v profesionální kuchyni?
Rýže je nejrozšířenější přílohou na světě. Statistiky tvrdí, že rýže tvoří zhruba 20 % celkové konzumace populace. Kromě toho, že jde o dostupnou surovinu, je také velmi zdravá. Že má rýže pozitivní vliv na metabolismus i na imunitní systém člověka, potvrzuje hned několik výzkumů. Proč byste měli rýži využívat ve své kuchyni, jak s ní pracovat a proč ji připravovat v rýžovaru?
-
Jak na zdobení a dekorování jídla: Tyto pomůcky musíte mít ve své kuchyni
Výjimečné jídlo musí výtečně chutnat, příjemně vonět, mít zajímavou texturu a... samozřejmě úžasně vypadat. V tomto článku se zaměříme na vizuální stránku práce kuchaře a představíme Vám dekorační pomůcky, které ve své kuchyni určitě potřebujete.
-
V čem spočívá vaření Sous-Vide a proč je tato technika u kuchařů tak oblíbená?
Sous-Vide je technika vaření, která pochází z Francie a má zajistit vždy přesnou a dokonalou úroveň servírovaného pokrmu. Co všechno je potřeba znát a dodržet, abyste se i vy stali odborníkem na Sous-Vide?
-
Jak ochutit bezmasá jídla? Objevte naše tajné přísady a koření
To, že vaříte bez masa, ještě neznamená, že musíte dělat kompromisy v chuti. Rostlinná jídla mohou být stejně chuťově pestrá, jako ty s masem - stačí si osvojit umění správného ochucování. Vyzkoušejte tyto ingredience, díky kterým budou zelenina, obiloviny či luštěniny neodolatelně chutné.
-
Salát jako hlavní jídlo: Jak ho správně sestavit?
Na jaře a v létě hosté vyhledávají hlavně čerstvé a sezónní pokrmy, které jsou syté, ale ne příliš těžké. Proto stále častěji dávají přednost salátům před tradiční večeří. Připravili jsme si pro vás 5 pravidel, jak vytvořit salátové menu, které se skvěle hodí také jako hlavní chod.
-
Grilovaná zelenina: Jak zvýraznit její přirozenou chuť?
Stále více a více hostů přichází do restaurace s očekáváním zdravého a barevného pokrmu - a grilovací sezóna není žádnou výjimkou. Možností, jak splnit tato očekávání, je grilovaná zelenina, která obohatí váš jídelní lístek a pozitivně se projeví také na celkových ziscích vaší restaurace. Připravili jsme si pro vás několik tipů, jak dosáhnout dokonalé textury a bohaté chuti grilované zeleniny.
-
Měla by každá restaurace nabízet vegetariánská jídla?
Procento vegetariánů a veganů není v celé populaci zatím moc velké. Nejsou to však oni, kdo stojí za širší nabídkou vegetariánských jídel v restauracích — ve skutečnosti je to kvůli hostům, kteří si občas rádi dají jídlo bez masa. A jejich počet stále roste. Proto se vegetariánská a veganská jídla stala nedílnou součástí jídelního lístku každé restaurace.
-
Levné, ale chutné suroviny, které vám pomohou snížit náklady spojené s přípravou jídel
Nižší náklady na suroviny vynaložené za účelem přípravy jídel bez toho, aniž by hotové jídlo bylo méně chutné či méně kvalitní — tak to rozhodně! Ty správné metody přípravy a jistý um, jak jídlo dochutit, je vše, co potřebujete k vytvoření vynikajících pokrmů z mouky, zeleniny nebo obilnin. Naučte se naše tipy a přivítejte ve své kuchyni suroviny, které vůbec nezatíží váš rozpočet.
-
Polotovary ve vaší kuchyni. Jak je nejlépe využít?
Polotovary jsou rozpracované suroviny, které vyžadují další kuchyňské zpracování. Používáme je už léta — jedná se o předem nakrájené maso, rybí filety nebo oloupanou a pokrájenou zeleninu, buďto čerstvou a vakuově balenou nebo zmrazenou. Mezi polotovary patří také kořenící směsi, nakládaná zelenina a hotové vývary, šťávy a omáčky.
-
Směrnice o jednorázových plastech — jak ovlivní potravinářský průmysl?
Od června 2019 platí směrnice EP a Rady EU 2019/904 o omezení dopadu některých plastových výrobků na životní prostředí (tzv. SUP - o jednorázových plastech), která má omezit nepříznivý dopad plastových výrobků na životní prostředí. Členské státy mají povinnost implementovat tedy uvést v účinnost předpisy nezbytné pro dosažení souladu s touto směrnicí do 3.7.2021. Česká republika momentálně na implementaci stále pracuje a předpokládá se, že zákon transponující tuto směrnici bude přijat do uvedeného data 3.7. 2021. Co přijetí tohoto zákona bude znamenat v praxi pro zařízení společného stravování, která nabízejí jídla s sebou či je rozvážejí?
-
Možnosti gastro obalů pro jídla s sebou a k rozvozu
Výběr správného druhu gastro obalu je důležitější, než si myslíte. Zákazníci mají určitá očekávání, co se týče jídel, které jim necháte dovézt až domů: chtějí jídlo, které má tu správnou teplotu, aby se jednotlivé složky pokrmu nepomíchaly, a obaly, které nezatěžují životní prostředí. Splnění všech těchto očekávání může být určujícím faktorem pro spokojenost zákazníků s objednávkami. Podívejte se, jaké gastro obaly jsou k dispozici na trhu a které jsou pro vás ty nejvhodnější.
-
Jak na čistý a čirý fond nebo vývar
Voňavý a čirý vývar nebo fond je chloubou každé restaurace. Zde je několik tipů od našich šéfkuchařů, které vám pomohou zbavit se všech nečistot.
-
Rozvoz burgerů — na co pamatovat
Burgery patří mezi nejoblíbenější jídla s sebou — jsou chutné, zasytí a snadno se jedí. Navíc poskytují kuchařům příležitost dát volnost své kreativitě, přičemž náklady na jejich výrobu ocení majitelé restaurací. Přečtěte si několik tipů, které vám pomohou zvýšit počet objednávek burgerů s sebou a k rozvozu.
-
Tipy pro restaurace, jak využít sociální média
Získejte ze své strategie využívání sociálních médií maximum pomocí těchto osvědčených postupů. Podíváme se na přední platformy sociálních médií, na kterých najdeme tipy pro pomoc s rozšířením základny vašich fanoušků na Facebooku a Instagramu a se zvýšením počtu strávníků a objednávek jejich prostřednictvím.
-
Jak vytvořit webovou stránku pro vaši restauraci či gastro podnik?
Zákazníci požadují, aby měly restaurace své webové stránky, na kterých si mohou přečíst více o nabízeném jídle a udělat si rezervaci on-line. Pohodlí je dnes to nejdůležitější. Naštěstí není vytvoření webové stránky tak obtížné. Následujících 7 kroků vám ukáže, jak vytvořit dokonalé webové stránky restaurace, které vám pomohou zvýšit počet objednávek a rezervací!
-
Základní omáčky - tabulka
Mnoho kuchařů považuje přípravu omáček za skutečnou zkoušku kulinářských dovedností. Zdá se to oprávněné, protože hladká, stabilní a lahodná omáčka vyžaduje spoustu talentu a zkušeností. Proto jsem shromáždil pár informací o základních omáčkách, které by měl každý z nás znát.
-
Servírování těstovin
Jen málo lidí nemá rádo dokonale uvařené těstoviny. Není však vždy snadné je servírovat originálním a vizuálně přitažlivým způsobem. Zde je několik tipů, jak uspořádat talíř s těstovinami způsobem, který vaše hosty ohromí.
-
Způsoby zahuštění omáčky
Pokud se vaše omáčka jeví příliš tekutá, vylijete ji do dřezu? Než to uděláte, vyzkoušejte tyto postupy a přísady, které vám pomohou omáčku zachránit.
-
Je vaše jídlo bezpečné pro doručení?
Než vstoupíte do světa doručování jídla, zde uvádíme pět tipů v souvislosti s bezpečností potravin, které nejprve potřebujete znát.
-
Tipy pro osobní hygienu v kuchyni
Nastavte pomocí těchto ukazatelů hygienické standardy svého kuchyňského personálu a udržíte tak své jídlo snáze v bezpečí.
-
Překážky zajištění bezpečnosti potravin
Přečtěte si o těchto běžných problémech s bezpečností potravin a dozvíte se několik tipů, jak se s nimi vypořádat.
-
Základní vybavení pro pizzerii
Plánujete otevřít vlastní pizzerii? Podívejte se, jaké vybavení budete potřebovat, seznamte se s dostupnými možnostmi a vyberte pro vaši pizzerii ty nejlepší.
-
Základní pravidla pro nakládání s odpady v restauraci
Jak nakládat s odpady, aby se snížil jejich negativní dopad a optimalizovaly se náklady?
-
Povědomí o životním prostředí — jak může pozitivně ovlivnit podnikání v cateringu
Povědomí o životním prostředí je pro stravovací průmysl stále důležitějším tématem. Jak může efektivní snižování množství odpadu a postupy nakládání s odpady prospět vašemu podnikání?
-
Co činí burger perfektním?
Ačkoliv jsou burgery symbolem Spojených států, dnes je můžeme najít snad všude a v mnoha variacích. Jak připravit perfektní burger, který vaše hosty ohromí?
-
Vaření sous vide – co to je, časy a teploty vaření masa a ryb
Téměř všichni se zamilovali do vaření sous vide – neexistuje lepší způsob, jak zvýraznit chuť a aroma pokrmů, než je dlouho vařit při nízké teplotě. Potřebujete poradit, jak na to? Přečtěte si náš článek, který vysvětluje, jak dlouho a za jakých teplot se vaří různé druhy masa a ryb.
-
Nábor zaměstnanců krok za krokem – Infografika
Hledáte nové zaměstnance? Zkuste to tentokrát jinak! Získejte příručku, která vás provede procesem hledání nových kuchařů krok za krokem.
-
Jak najít šéfkuchaře? O úspěšném náboru
Najít vhodné zaměstnance do kuchyně je celkem výzva. Kde ale najít zapálené zaměstnance, kteří vhodně doplní váš tým?
-
10 RAD, jak si vybrat 3 nejdůležitější nástroje, které zvýší úroveň vašich gastronomických výtvorů
Pro přípravu vysoce kvalitního jídla často není nutné v kuchyni využívat nejrůznější moderní spotřebiče, ale postupovat cílevědomě a s rozmyslem. I když je nejrůznějších přístrojů a kuchyňských spotřebičů přehršel, k přípravě dokonalého pokrmu jich zase tolik nepotřebujete. Z tohoto důvodu jsme vybrali tři nejdůležitější nástroje, bez kterých se kuchaři jen těžko obejdou. Naše rady a doporučení vám pomohou vybrat si ty nejlepší kuchyňské nástroje. Dnes platí, že méně je více, a tak vybírejte pečlivě a nespěchejte.
-
Snižte náklady na jídlo omezením odpadu
Existují různé způsoby, jak snížit náklady na potraviny. Rozhodně důležité je snižování množství odpadu. Jak toho úspěšně dosáhnout?
-
10 tipů, jak snižovat množství odpadu
Praktické tipy, které vám pomohou předcházet plýtvání každý den!
-
Tipy, jak snížit množství odpadu
Podívejte se na zaručené tipy, jak omezit množství odpadů v provozu
-
Povinnosti kuchaře a šéfkuchaře
Jaký je rozdíl v rozsahu povinností a jak se liší jejich vlastnosti a schopnosti?
-
Co dělat a nedělat na sociálních sítích - tipy pro restaurace a gastro podniky
Instagram a Facebook velmi často obsahují zprávy a obrázky o snídaních, obědech a večeřích - což jsou bezplatné marketingové kanály, které budou inspirovat a propagovat vaši restauraci a kuchyni. Zde je několik jednoduchých pravidel, které je třeba vzít v úvahu při zveřejňování informací o vašem podniku.
-
Vyzkoušené nápady na reklamu restaurace
Podívejte se, jaký druh reklamy je vhodný k vašemu typu provozovny
-
Jak sestavit jídelní lístek v restauraci
Připomeňte si základní zásady a náležitosti jídelního lístku
-
Devět nápadů na propagaci restaurace
Propagace je nejobvyklejší způsob, jak přivést nové zákazníky a udržet si ty stávající. Zde najdete několik čerstvých nápadů, jak oslovit vaše publikum.
-
Fond — 7 způsobů, jak ho použít
Používáte fond pouze k přípravě polévek? Je čas to změnit. Voňavý fond ze zeleniny, masa, nebo hub je základní složkou mnoha jídel. Vytváří nejen chuť, ale také dává pokrmům nádhernou vůni a barvu.
-
Host, nebo kuchař? Pár slov o přizpůsobování potravin.
Koncept spočívající v tom, že si hosté vyberou ingredience do jejich pokrmu, není nic nového - koneckonců, na tomto principu vždy fungovaly bufetové restaurace nebo pizzerie (kde si můžete vybrat náplň své vlastní pizzy). Tento přístup se však až nyní stává oblíbeným i v jiných typech restaurací. Zdá se, že mnozí hosté očekávají, že dostanou příležitost si svoje pokrmy přizpůsobit vlastním potřebám.
-
Sezónní zaměstnanci - čas náboru
Blíží se léto, což pro turistické destinace znamená víc práce pro bary, bistra a restaurace. Jinými slovy - nastal čas přijmout více pracovníků. V době, kdy se trh práce potýká s nedostatkem pracovních sil a rostoucími pracovními náklady, tento úkol představuje výzvu - vyvěšení cedule s nápisem „Přijmeme pracovní síly“ do okna již nestačí k nalezení správných kandidátů. To vyvolává otázku: jak správně nabírat sezónní pracovníky?
-
Nápady na prezentaci jídla na talíři - co použít jako dekoraci?
Všichni si pamatujeme květy vytvořené z plátků mrkve - ta doba je naštěstí dávno pryč. V současné době existuje spousta sofistikovanějších způsobů, jak ozdobit talíř, a od kuchařů se očekává, že budou v tomto ohledu velmi kreativní. Jaké prvky můžete použít pro zvýraznění charakteru vašeho pokrmu?
-
Sbohem brčka! Jak podávat jídlo bez plastů a jednorázových pomůcek?
Intenzivní environmentální kampaně žádající zredukování užívání plastů změnily očekávání návštěvníků barů a restaurací. V minulosti postačovala čistota a pěkná prezentace. Dnes musíte zajistit i to, aby váš podnik nepoškozoval životní prostředí. Jak se toho dá dosáhnout?
-
Pět inspirací na grilované ovoce
Grilovací sezóna je za rohem. Přemýšlíte, čím překvapit vaše hosty? Už nemusíte! Přinášíme vám tipy na přípravu kreativního a velice chutného grilovaného ovoce.
-
Jak "eatertainment" mění odvětví stravování.
Je jídlo zábava? Samozřejmě! A co takhle zkombinovat jídlo a zábavu? Seznamte se s pojmem "eatertainment"!
-
Michelinské hvězdy a jak je získat
Michelinská hvězda představuje jedno z nejprestižnějších čestných ocenění pro restauraci a její získání je snem každého kuchaře. Znamená to vyvrcholení jejich práce na koncepci restaurace a kuchaři s hězdou navíc okamžitě získávají mezinárodní renomé. Jak tedy získat toto prestižní ocenění?
-
Rostlinná kuchyně! Máme pro vás tipy, jak na vegetariánské a veganské menu
Vegetariánské či veganské pokrmy jsou čím dál tím více trendy. Podle průzkumu je v české populaci v současnosti přes 21 % flexitariánů, tedy lidí, kteří omezují konzumaci živočišných produktů a nahrazují je rostlinnou stravou. A i oni se chtějí dobře najíst v restauraci.
-
Fermentovaná zelenina: Jak ji připravit a proč ji zařadit do vašeho menu?
Fermentovaná zelenina je zelenina, která projde mléčným kvašením, tak zvanou fermentací. Takto připravená je pro lidské tělo velmi zdravá a přínosná. Navíc jde o trendy a chutný způsob, jak si dopřát pořádnou dávku zdravé vlákniny. Fermentovat lze kromě zeleniny také ovoce, dokonce i maso. A není nic nového pod sluncem, že zákazníci po těchto zdravých dobrotách volají stále víc. Proto jsme pro vás připravili tipy, jak zvládnout tento trend a vyzkoušet ho i ve vaší restauraci.
-
Co je to konvektomat a proč by měl být součástí každé profesionální kuchyně?
Přinášíme vám tipy, jak vybrat správný konvektomat pro potřeby vašeho gastro provozu či restaurace. Zároveň se dozvíte, jaké různé druhy a typy konvektomatů na trhu existují a jaké výhody vám jeho používání přinese.
-
6 způsobů, jak využít „ Zdraví na tajňáka„ ve vaší restauraci
„Stealth health“ je praktika nenápadného vylepšování vašich nabídek, krůček po krůčku tak, aniž byste na to upozorňovali své zákazníky a oni si čehokoliv všimli. Někdy, když hostům řeknete, že máte nabídku zdravých pokrmů, budou předpokládat, že jim nebudou chutnat nebo že nejsou tak vydatné (byť my víme, že tomu tak není). Tím, že jídlo, které podáváte, bude přesto o něco zdravější, budete se i vy cítit lépe! Metoda „zdraví na tajňáka“ je skvělou startovací metou.
-
Optimalizace služby Moje firma na Googlu pro vaši restauraci
Moje firma na Googlu (GMB) je produkt od Googlu, který vám umožňuje vytvořit a spravovat bezplatný „firemní profil“, který se zobrazuje ve výsledcích vyhledávání na Googlu. Přidejte svou restauraci do Map Google a přiveďte si online zákazníky pomocí tohoto průvodce díky službě Moje firma na Googlu.
-
Veganská jídla s nízkým rozpočtem
Rostlinná strava je dnes jedním z nejrychleji rostoucích trendů na světě. V České republice kolem 4% nejí maso a zároveň počet lidí, kteří se hlásí k veganství, začíná rychle stoupat. Což znamená, že během svého stravování nekonzumují živočišné produkty. To je obrovský skok od doby ještě třeba před 15 lety. A rozhodně nejde jen o český trend, veganství se rozšiřuje po celém světě.
-
Bylinky a koření
Správná směs bylinek a koření může pokrm pozvednout na úplně novou úroveň! Zajímavým ochucením navíc můžete snížit potřebu přebytečné soli.
-
OZNÁMENÍ – PTAČÍ CHŘIPKA
Výrobky Hellmann´s nejsou dočasně vyráběny z vajec nosnic ve volného výběhu, a to z důvodu přetrvávajícího rizika výskytu ptačí chřipky.
-
Výběr nejlepších teplých omáček k masu
Teplé omáčky patří neodmyslitelně k české kuchyni. A samozřejmě nemusí jít pouze o svíčkovou se šesti. Omáčky se dají připravovat i servírovat moderním, dokonce i zdravým způsobem.
-
Co je to potravinová pyramida a jak ji využít v kuchyni?
Pojďme si přiblížit pojem potravinová pyramida, pomocníka na cestě za pestrým jídelníčkem a zdravým životním stylem. Jak potravinovou pyramidu využít v kuchyni?
-
To nejlepší ze světového street foodu
Street food není jen pouliční jídlo, street food je gastronomický trend. Najdete ho nejspíš ve všech zemí po celém světě. Jde o pokrm, který si koupíte u stánku a snadno si ho vezmete s sebou do ruky.
-
Průvodce pro kuchaře: Hnědá omáčka a její variace
Husté, voňavé a chutné tmavé omáčky ztělesňují podzim. Skvěle se hodí k červenému masu, drobům a sezónní zelenině. Jak připravit tmavou omáčku, která dokonale doplní vaše podzimní menu, aniž byste jí věnovali příliš času a zvyšovali náklady na jídlo? Zde je několik tipů.
-
Co přinese rok 2023? Tady je 10 gastronomických trendů.
Očekává se, že rok 2023 přinese masivní změny po celém světě, protože ekonomické, sociální a geopolitické zásahy do našich životů ovlivní také chování a vnímání spotřebitelů. To se odrazí jak v jejich nákupních stereotypech, tak i v jejich výběru při stravování v restauraci. Na co byste měli myslet při plánování jídelního lístku? Nechte se inspirovat výběrem TOP gastronomických trendů tohoto roku.
-
Jak na tu nejlepší bramborovou kaši?
Bramborová kaše nebo také bramborové pyré je pokrm z vařených brambor. Její historie sahá do 18. století k armádnímu lékárníkovi Antoine-Augustinovi Parmentierovi, který byl zajat ve válce a byl nucen žít pouze o bramborách. Šlo vlastně o potupný trest, protože tehdy byly brambory pokládány za krmivo pro dobytek a lidé věřili, že jim brambory způsobují malomocenství.
-
Navrhování jídelního lístku a jeho uspořádání: Psychologie navrhování dokonalého jídelního lístku
Pro vytvoření dokonalého jídelního lístku nejsou důležitá jen čísla. Při spolupráci s odborníky ze společnosti Yumpingo se zabýváme tím, jak by spojení vašich údajů o prodeji a analýzy ‚Star/Dog’ s psychologií lidí mohlo být receptem na úspěšnou podobu jídelního lístku.
-
Teploty a čas vaření pokrmů v konvektomatu
Konvektomat je zařízení určené pro profesionální kuchyně a gastro provozy, které šetří čas, energii a snižuje časovou pracnost přípravy jídel. Pracuje se dvěma energiemi úpravy potravin, a to párou a horkým vzduchem. Velkou výhodou konvektomatu je možnost používat tyto dvě funkcionality v libovolných kombinacích.
-
Co byste měli vědět o stravování pro generaci Z
Pochopení postojů této nastupující generace ke stravování vám pomůže lépe se přizpůsobit jejich potřebám a uspět.
-
Objevte nové gastronomické trendy
Svézt se na vlně trendů kolem zdravé výživy a udržitelnosti je dobrá volba, ale má to několik háčků. Podle celosvětové studie chce 93 % spotřebitelů jíst zdravě jen někdy. Stále nebo velmi často chce jíst zdravě 63 % lidí¹.
-
Co když můj restaurační koncept nefunguje
Myslete na to, že koncept vaší restaurace i kuchyně se může měnit nejen před ale i po otevření.
-
Základy aranžování jídel
Využijte naše servírovací tipy a zvolte pro své jídlo správný způsob prezentace. Hostům tak zařídíte lepší zážitek a budou odcházet spokojenější.
Doporučené recepty
UFS Academy: Portál pro online školení profesionálních kuchařů
- Školení vytvořilišéfkuchaři z celého světa.
- Videa sledujete neomezeně.
- Školení jsou ZDARMA a bez reklam.
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.