Polední a skupinové menu
Jak připravit vychytané menu pro větší počet osob
-
Teplé a studené omáčky ve stravování
Omáčky a dresinky představují ve stravování riziko: mohou ztratit strukturu, řídnou nebo jsou příliš slané. Pokud je nepodáváte správně, mohou se rozlít a zašpinit ubrus - nebo dokonce oblečení hostů. Máme pro Vás několik tipů, jak si poradit s omáčkami na cateringové akci.
-
Zdobení jídla pro cateringové akce
O úspěchu cateringové akce nebo večírku nerozhoduje pouze chuť podávaného jídla, ale také prezentace jídel a různé dekorace, na které Vaši hosté ještě dlouho nezapomenou. Pokud víte, jak ozdobit jídlo a vybrat ty správné dekorace, nádobí a jídelní servis, Vaše nabídka určitě vynikne mezi konkurencí.
-
Jak připravit catering na akci v exteriéru?
Jaro, léto nebo časný podzim jsou ideálním časem na různé akce v exteriéru. Klienti hledají cateringové společnosti, které nejen že dodají vynikající jídlo, ale postarají se také o organizaci celé akce a zajistí potřebné vybavení a personál. Jak zorganizovat úspěšnou akci v exteriéru?
-
Dietní jídla: Jak vytvořit dietní menu pro vaše zákazníky?
Novoroční předsevzetí jsou opět tady. Jde o skvělý čas pro nabídkové služby dietních jídel, neboť právě nyní se jejich klienti snaží zhubnout nějaké to kilo. Zde najdete několik nápadů na zdravé menu!
-
Jak ohromit hosty na firemním večírku?
Konverzace bývají na firemních večírcích velmi často doprovázeny dobrým jídlem, což ale ne vždy stačí, aby to na hosty udělalo trvalý dojem. Co povýší večírek na nezapomenutelnou událost?
-
Nápady na konferenční menu
Perfektní jídlo na konferenci by mělo být lehké, plné chutí a vůní. Co byste měli do svého konferenčního bufetu zahrnout?
-
Tak trošku jiný finger food
Finger food, neboli “jídlo mezi prsty”, roste mezi hosty na popularitě a pomalu se stává neodmyslitelnou součástí každé moderně pojaté společenské akce. Konzumuje se rukama - bez příborů, a od klasických “jednohubek” se liší hlavně promyšleným servírováním a svou barevností.
-
Nabídka na catering, jak ji připravit správně?
Připravujete nabídku cateringu tak, že pouze zkopírujete odhad nákladů ze souboru na vašem počítači, vložíte ho do těla e-mailu a pošlete jej klientovi? Jde to ale udělat lépe. Pokud chcete vytvořit nabídku, díky které budete prodávat své služby, měla by být srozumitelná, vizuálně přitažlivá a jasně ukazovat výhody spolupráce s vámi.
-
Čerstvý salát po celou dobu akce
Povadlý a promáčený salát je noční můrou kuchaře – zejména nyní, když popularita zdravé stravy, která zahrnuje mnoho zeleniny, roste. Jak zajistit, aby váš salát zůstal čerstvý a křupavý během celé party?
-
Letní dekorace pro catering
Letní události jsou v něčem speciální – jejich atmosféra je uvolněná a veselá, mohou probíhat venku a trvat až do velmi pozdních hodin. A právě proto by příprava na ně měla být také unikátní.
-
Jak udržet omáčku konzistentní během celé akce?
V gastronomii hraje prezentace pokrmů důležitou roli – jíme koneckonců hlavně očima. S omáčkami může být potíž a mohou dokonce zkazit celkový dojem. Jak je po celou dobu konání akce udržet hladké a jemné?
-
Omáčka k masu: Praktické rady, jak vytvořit ideální kombinaci
Chuť masa závisí ve velké míře na druhu, metodách chovu, druhu masa a také na metodě tepelného zpracování. Maso totiž jinak chutná v závislosti na tom, jestli se kráva krmí trávou nebo obilím, jestli má ovce 6 nebo 12 měsíců, zda jde o plec nebo hrudí, zda maso grilujete nebo vaříte. Přesto bychom měli při sestavování menu pamatovat na to, jak velký vliv na chuť jídla mají přílohy. Pokud se vám podařilo získat maso vysoké kvality, měli byste zvážit, jak je budete upravovat a s jakou omáčkou podávat, aby jídlo neztratilo svoji kvalitu.
-
MASO: tradice a současnost Jak to bylo kdysi v tradiční kuchyni a jak je to nyní – moderní techniky, ingredience, přísady, přílohy
Pokud přemýšlíte, jak připravit určité maso, napadá vás celá spousta možností. Ukazuje se však, že zdrojem inspirace se může stát tradiční česká kuchyně, zejména takové přísady, techniky vaření nebo přílohy, které na určitou dobu upadly v zapomnění.
-
Rady, jak nakoupit kvalitní maso
K tomu, aby host prohlásil, že se mu jídlo „rozplývá v ústech”, je třeba ujít dlouhou cestu. V případě masa tato cesta začíná u chovu zvířat. Proto je výběr vhodné suroviny klíčovým momentem, který má zásadní vliv na konečný výsledek. Může se vám tedy hodit několik praktických rad: čemu věnovat pozornost při nákupu masa a jaké maso je vhodné použít pro skupinové menu.
-
Jak efektivně omezit ztráty masa při zpracování
Při každodenním výpočtu nákladů v rámci food cost a zvyšování rentability jídel je nutné zohlednit úbytky masa, k nimž dochází během přípravy. Díky vhodně zvolenému zpracování můžete snížit náklady a současně zachovat křehkost i šťavnatost jídla. Získejte informace o tom, jak vznikají ztráty, a seznamte se s několika zásadami, které vám umožní jejich efektivní snížení
-
Motivace mladých pracovníků v kuchyni: Jak na to?
Často si myslíte o mladých pracovnících: přicházejí po škole, moc toho neumí a hned by chtěli všechno? A když se vyškolí, najdou si jinou práci a odjedou do zahraničí? To je pravděpodobný scénář. Je však možné provést kroky, díky nimž vytvoříme z nestálé mládeže sehraný tým, který s námi zůstane po dlouhá léta.
-
Food cost definice a jak ho vypočítat
Surovinové náklady neboli food cost - co to je a jak je vypočítat?
-
Jak připravit bufet?
Bufet je stůl, na kterém jsou připravené nejrůznější druhy jídla a pití, které si mohou hosté nabírat dle chuti. Pokrmy jsou připraveny předem a na stůl se během akce doplňují.
-
Jak připravit chutné menu pro větší počet osob a zároveň na tom vydělat?
Příprava jídel pro větší počet hostů během obědů, na svatební hostinu, banket, koktejl nebo konferenci, to je skutečná výzva, která vyžaduje také kreativitu a diplomacii.
-
Polední a skupinové menu brožura
Příprava poledního a skupinového menu je opravdovou kulinární a organizační výzva. Stáhněte si naši brožuru, která je plná tipů, doporučení a receptů na toto téma.
Doporučené recepty
UFS Academy: Portál pro online školení profesionálních kuchařů
- Školení vytvořilišéfkuchaři z celého světa.
- Videa sledujete neomezeně.
- Školení jsou ZDARMA a bez reklam.
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.