Salát dejte do mísy se studenou vodou a citronem
Jakmile je salát dodán, dejte ho na 10 minut do mísy se studenou vodou s ledem a citronem. Dobře vysušte, nejlépe odstředěním. Díky tomu zůstanou listy salátu čerstvé a zelené.
Zálivku podávejte odděleně
Zálivku podávejte odděleně v lahvičce nebo džbánku. Zároveň tak umožníte těm, kdo o to mají zájem, jíst lehce a zdravě, neboť mohou kontrolovat, kolik tuků zkonzumují.
Vybírejte odrůdy salátů, které mají tužší lístky
Čekankový a římský salát, kapusta a syrové zelí zůstávají křupavé mnohem déle než jemný hlávkový salát nebo rukola.
Mísu vychlaďte
Salát servírujte v kovové misce, kterou jste předtím nechali v mrazáku. Díky chladu vydrží salát déle čerstvý.
Podávejte malé porce
Podávejte jen malé porce salátu. Ingredience skladujte v zázemí, a když uvidíte, že se mísa se salátem vyprazdňuje, jednoduše přidejte další.