Směsi koření jsou základem moderní kuchyně. Urychlí proces dochucování vašich pokrmů, optimalizují váš rozpočet a budou dokonalým pomocníkem pro ty, kteří si kuchařské umění teprve čerstvě osvojili. Ne každý však využívá směsi koření naplno. Podívejte se, co všechno můžete udělat jen s několika z nich.
Směs koření na grilované kuřecí maso
Základem ideální směsi koření na kuře by měla být mletá sladká paprika, obohacená o kari, tymián a majoránku. Může obsahovat více než tucet různých bylinek a koření. Díky vyváženosti celé směsi máte zajištěno ideální dokořenění všech pokrmů z drůbeže během chviličky.
A přesně takový je kořenící přípravek Knorr Delikat Koření na drůbež. Je to bohatá směs, kterou stačí posypat předem naolejované maso, abyste získali aromatický pokrm s křupavou kůží a vícebarevnou chutí.
Často se používá pro grilované kuře, ale možnosti této směsi jsou mnohem rozmanitější. Lze jí okořenit pečené kuře, grilovaná nebo obalovaná kuřecí prsa, stejně jako kousky kuřete, které se pak mohou hodit do salátu, těstovin nebo sendviče.
Náš tip: Vyzkoušejte recept na konfitované stehno z farmářského kuřete podávané s kukuřičným pyré a popcornem!
Knorr Delikat Koření na drůbež zvýrazňuje chuť i jiných druhů drůbeže (jako je kachna, perlička nebo krůta) a masa (zejména králíka), nebo dokonce zeleniny. Hranolky nebo pečené brambory v něm obalené získají výraznou chuť a zlatavou barvu.
Mexická směs koření: Nejen na maso
Jaké jsou ingredience mexické směsi koření, bez kterých by směs nemohla existovat? Kajenský pepř, černý pepř a česnek, samozřejmě! Zbytek závisí na vaší interpretaci mimořádně bohaté a rozmanité mexické kuchyně. Trojice základních koření bývá obohacena sladkou paprikou, cibulí, koriandrem, kmínem, skořicí, muškátovým oříškem, tymiánem, solí, estragonem nebo majoránkou.
Protože jsou směsi koření pro mexická jídla tak rozmanité, můžete je klidně kombinovat s jinými směsmi, které jsou založeny na kajenském pepři, černém pepři a česneku. Díky své komplexní povaze se dobře hodí pro mexickou, blízkovýchodní nebo středomořskou kuchyni. Lze ji použít k tuzemským masitým pokrmům, ale i k sofistikovanějším jídlům. Mezi ně patří grilovaný hovězí ribeye steak, který naši kuchaři podávají s divokou rýží a zeleninou.
Samozřejmě neopomíjejte ani čerstvé bylinky, když máte zrovna k dispozici. Do mexické kuchyně se hodí i ty. Hned si můžete vyzkoušet recept na mexický hot dog se spoustou čerstvého koriandru, česneku a chilli.
Související produkty
UFS Academy: Portál pro online školení profesionálních kuchařů
- Školení vytvořilišéfkuchaři z celého světa.
- Videa sledujete neomezeně.
- Školení jsou ZDARMA a bez reklam.
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.