Omáčky na grilování |
Dobře ogrilované maso je jednak skvělou vizitkou správného šéfkuchařem a zároveň luxusní pochoutka pro každého strávníka – masožravce. Samozřejmě nezapomínáme na momentální trend, kdy rádi grilujeme i zeleninu, tofu a jiné náhražky masa. Ať už si na gril vyberete cokoliv, v každém případě doporučujeme používat ke grilovaným pochutinám dipy, dresingy nebo omáčky. Díky těm dodáte pokrmu zase úplně nový rozměr.
TIP: Pro inspiraci, které omáčky se ke grilovaným pochutinám hodí, jsme pro vás připravili seznam deseti grilovacích omáček, které si zamilujete.
Oblíbené teplé omáčky k masu
Pokud si vaše kuchyně zakládá opravdu na masitých pokrmech, podívejte se, která omáčka se nejlépe hodí k jakému masu.
- S hovězím masem bude skvěle chutnat šípková omáčka, švestková omáčka nebo houbová omáčka.
- K uzenému masu se ideálně hodí třeba křenová nebo česneková omáčka.
- Vlastní hořčičnou omáčku si připravte ke steaku z vepřového masa.
- Ke kuřecímu masu pak bude skvělá uzená papriková omáčka a k ní podávejte bramborové noky.
Vyzkoušejte také omáčku ze zeleného pepře, kterou přelijete hovězí roštěnec podávaný s těstovinovým salátem!
Vege tip na lehkou a zdravou omáčku: Co třeba koprová omáčka, kterou připravíte z rostlinné sójové smetany a podáte se zastřeným vejcem?
Recept na rajskou omáčku
Rajská omáčka je specialitka, se kterou se dá hrát, která lze vyladit a vymazlit na více způsobů. Podívejte se na náš recept na tradiční rajskou omáčku a neváhejte ho vyzkoušet. Pro porovnání koukněte také na recept na trendy rajčatovou omáčku s piccatou z krůty.
Jak správně zahustit omáčku, když je až moc řídká?
A co když se vám omáčka nepodaří podle vašich představ? Pokud je moc řídká a potřebujete ji rychle zahustit, máme pro vás několik rad, jak na to. Tady jsou naše tipy na způsoby zahuštění omáčky.