Burger se v současné době stal ikonou pouliční kuchyně. A její stvořitelé se nebojí experimentovat s různými chutěmi klasických burgerů.
Dresinky a omáčky jsou srdcem každého menu pouličního jídla a s Hellmann’s One Hand Bottles, tedy lahvemi od Hellmans pro street food, je budete mít vždy po ruce. Díky použití jen jednou rukou jde o perfektní volbu pro moderní kuchaře, kteří hledají, jak zkombinovat šikovné řešení spolu s mimořádnou chutí.
Zásluhy za vytvoření prvního hamburgeru si připisovali mnozí, ale kdo je skutečný autor, zůstává neznámé. Jedna věc je ale jistá, jeho předchůdcem byl Hamburský steak (mletý hovězí kotlet) a Hamburger Rundstück (řízek z mletého masa podávaný s omáčkou), přivezené do Spojených států německými přistěhovalci.
Louis’ Lunch v New Haven byla prý první restaurace, která podávala hamburgery, první v roce 1900. Původně byly hamburgery rychlým obědem, který si zákazník bral s sebou.
Jejich popularita narostla díky rozvoji řetězců restaurací s rychlým občerstvením, jako White Castle (otevřený v roce 1926) a McDonald’s, který byl otevřen v roce 1940 a který byl od začátku zaměřený na podávání hamburgerů.
I když hamburgery zůstávají základem řetězce rychlého občerstvení, během let můžeme vidět, že stále roste počet jejich variací. Například VegeBurger, který se podával Gregory Samsem v restauraci SEED v Londýně od roku 1982, je považován za první vegetariánský burger. Od té doby jsou vegetariánské hamburgery celkem běžné.