Pomáháme kuchařům
Rostoucí popularita flexitariánství (částečného vegetariánství) — snižování spotřeby masa ve prospěch vegetariánských alternativ — jasně mění realitu potravinářského průmyslu. S tím jsou spojená rostoucí očekávání ohledně pestrosti nabídky bezmasých jídel od kuchařů.
V této době změn chceme pomoci kuchařům a nabídnout jim rostlinné náhražky, které dokonale napodobují jedinečnou texturu a chuť kuřecího, hovězího a vepřového masa a dají se jednoduše použít místo těchto druhů mas ve vegetariánských pokrmech.
S výrobky značky The Vegetarian Butcher mohou kuchaři snadno připravit tradiční pokrmy bez použití masa. Stačí jen místo kuřecích kousků použít do salátu NoChicken Chunks, nahradit běžný hot dog alternativou NoHotDog nebo namísto klasické placky z mletého hovězího masa na burger zvolit NoBeef Burger, a vaši hosté si budou moci vychutnat svá oblíbená jídla v bezmasé verzi, aniž by přišli o chuť, kterou znají.
Vysvobozujeme zvířata z potravinového řetězce
V minulosti se koně využívali k tažení povozů a k orbě. Ale to už je hodně dávno — s příchodem motorů pro osobní automobily a zemědělskou techniku jsme mohli koním vrátit jejich svobodu.
Naším cílem je dělat to samé v potravinářském průmyslu. Nabídkou chutných rostlinných náhražek masa chceme z potravinového řetězce vyloučit hospodářská zvířata úplně všude tam, kde je to možné, a nechat je žít v harmonii s jejich přirozenými potřebami.
Redukujeme uhlíkovou stopu
Chov hospodářských zvířat má negativní dopad na životní prostředí: chov skotu je zdrojem velkého množství metanu a emisí skleníkových plynů, průmyslové zemědělství kontaminuje vodu a půdu a drůbeží farmy znečišťují vzduch do té míry, že to může mít nepříznivý vliv na naše zdraví.
Naše rostlinné alternativy tyto nevýhody pro životní prostředí nemají. Vyrábíme je ze sóji, což znamená, že jejich uhlíková stopa je v porovnání s pravým masem výrazně menší.