Úvod
Seznamte se s Gilesem Edwardsem, výkonným šéfkuchařem restaurace La Tête v Kapském městě. Tato restaurace se řídí filozofií „z farmy na stůl“, využívá techniky „zužitkovat vše“, čímž redukuje odpad a vytváří jedinečné a výtečné pokrmy. Připravte hovězí srdce dvěma způsoby – vytvořte kulinářské skvosty z podceňovaných kousků masa.
Překážky konceptu „zužitkovat vše“
Žádný kulinářský koncept není bez překážek. Člověk musí pochopit výzvy, které s sebou přístup „zužitkovat vše“ nese, od přepravy až po získávání potravin a udržitelnost.
Hovězí srdce – Příprava
Než se naučíte, jak zachránit nadbytečný tuk na další pokrmy, začnete s přípravou hovězího srdce na vaření, ořezáváním a řezy na otevření srdce.
Grilované hovězí srdce – 1. část
V 1. části uvidíte, jak hovězí srdce nakrájet a okořenit, než se pustíte do 2. části.
Grilované hovězí srdce – 2. část
Naučte se několik jednoduchých kroků, jak grilovat maso a získat vzhled se stopami po grilu.
Grilované hovězí srdce – 3. část, francouzská zálivka vinaigrette
Naučte se recept a techniku, jak vytvořit vynikající, čerstvou a aromatickou zálivku vinaigrette, kterou se hovězí srdce dochutí.
Grilované hovězí srdce – 4. část, servírování
Naučte se, jakým způsobem grilované hovězí srdce podávat, zkombinovat ho s čerstvým kaparovým salátem, francouzskou zálivkou vinaigrette a šťávou z masa.
Tatarák z hovězího srdce – 1. část
Dalším pokrmem je tatarák ze srdce, nejprve probereme přípravu a krájení hovězího srdce na malé kousky, pak se ve 2. části naučíte recept na ochucení tataráku.
Tatarák z hovězího srdce – 2. část
Podívejte se na 2. část a naučte se, jak tatarák jednoduše servírovat.