Menu

Suroviny

+

Suroviny:


...

Příprava

  1. Suroviny:

    Dip z fava fazolí:
    • Z favafazolí odstraňte slupky.
    • Smíchejte 150 g fazolek s majonézou Hellmann’s Professional, přidejte 10 g bazalky a prolisovaný česnek.
    • Před podáváním nechejte vychladit.
    • Do zbytku fava fazolí přidejte 10 ml olivového oleje a ochuťte. Dejte bokem do chvíle, kdy budete jídlo podávat.
    Arancini:
    • Přiveďte vodu k varu a metličkou vmíchejte zeleninový bujón Knorr Professional.
    • Oloupejte a posekejte šalotku.
    • Zahřejte olej a nechejte najemno posekanou šalotku 2–3 minuty zpěnit. Přidejte rýži a nechte zesklovatět další 2–3 minuty.
    • Přidejte ¼ bujónu a vařte, dokud rýže tekutinu nevstřebá. Poté postup opakujte, dokud rýže nezměkne, ale bude na skus stále pevná.
    • Nechejte rýži vychladnout a dejte bokem do chvíle, kdy jí budete potřebovat.

    Arancini:
    • Natrhejte si nejmenší lístky bazalky a osmažte je ve fritéze 5 sekund. Vyjměte, nechejte osušit, aby byly křupavé.
    • Smíchejte panko strouhanku se zbytkem bazalky.
    • · Ochucenou rýži rozdělte na 30 kuliček.
    • Sýr taleggio nakrájejte na 30 kostiček.
    • Jednu kostičku sýru vtiskněte do středu každé rýžové kuličky a dlaněmi vytvarujte arancini do šišek.
    • Šišky arancini obalte v ochucené hladké mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance s bazalkou. Před podáváním nechejte chladit.
  2. Podávání :

    • Osmažte 3 arancini na porci ve fritéze 4–5 minut při teplotě 170 °C, dokud nebudou zlaté a úplně propečené.
    • Na dno malého talířku nandejte trochu dipu z fava fazolí s majonézou Hellmann’s.
    • Na něj položte 3 arancini, ozdobte fava fazolemi a osmaženou bazalkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu