Menu

Suroviny

+

Těsto

  • Hladká mouka 500.0 g
  • Voda 300.0 ml
  • Sezamový olej 40.0 ml
  • Kurkuma kořen 2.0 g
  • Sůl 8.0 g

Náplň

Mátový přeliv

  • Jogurt bílý 250.0 ml
  • Máta čerstvá 40.0 g
  • Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 250.0 ml
  • Kardamon
  • Sezamový olej 20.0 ml

Batáty můžete stejně jako brambory využít v kuchyni mnohostranně. Dají se vařit i péct, lze z nich připravit i "bramborovou" kaši.

...

Příprava

  1. Těsto

    • Na těsto smíchejte všechny ingredience do hladké konzistence a dejte do chladu alespoň na 1 hodinu.
  2. Náplň

    • Vařené oloupané a vychladlé batáty protlačíme lisem na brambory, přidáme směs na bramborovou kaši, kari koření, zeleninový fond, sezamový olej, pomerančový sirup, směs sezamu a vše dobře promícháme.
    • Z těsta si nakrájíme jednotlivé porce raviol - cca 25 g/ks. Vypracujeme kuličku, kterou rozválíme do tenké kulaté placky. Doprostřed vložíme pomocí lžíce sladkou batátovou náplň, překlopíme napůl a okraje stlačíme pevně k sobě. Výborně to jde za pomoci plastové formy na ravioly.
    • Vysmažíme v oleji do zlatova po obou stranách .
  3. Mátový přeliv

    • Smícháme jogurt se zakysaným rostlinným krémem a ochutíme nasekanou mátou, kardamomem a sezamovým olejem. Při podávání můžeme dozdobit lístky máty nebo menších salátů.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu