Menu

Suroviny

+

Suroviny :


...

Příprava

  1. Suroviny :

    Andaluská omáčka:

    · Opečte červenou papriku, zakryjte fólií, nechejte vychladnout a poté oloupejte. 
    · Svařte rajčatový protlak se stejným množstvím vody.
    · Rozmixujte, dokud nebude směs hladká. 
    · Krátce vmíchejte majonézu Hellmann’s.

    Kip kap:

    · Ve velké pánvi opečte dohněda vepřová líčka a poduste je doměkka v bujónu Knorr s příchutí uzeného cca 3–4 hodiny spolu s celou oškrábanou mrkví a šalotkou pokrájenou nahrubo. 
    · Vyjměte líčka, nechejte trochu vychladnout a rozdělte je na malé kousky.
    · Přidejte najemno pokrájenou šalotku, korničonky, kapary a posekanou petržel. 
    · Namočený plátek želatiny nechejte rozpustit ve 100 ml scezeného vývaru s příchutí uzeného a přidejte ke směsi vepřových líček. 
    · Směs namačkejte do vyloženého GN plechu nebo formy na terinu a nechejte vychladit. 

    Hranolky:

    · Brambory omyjte, neloupejte a nakrájejte je na hranolky silné 1 cm. 
    · Povařte v páře 5 minut, dokud nebudou pružné, ale ne zcela vařené. 
    · Rozložte je po vyloženém pečícím GN plechu a nechejte chladit nejméně 1 hodinu, dokud nebudou suché a studené. 
    · Hranolky blanšírujte v malých dávkách při teplotě 130 °C 7 minut, aby se při smažení  nezabarvily.
    · Poté je opět rozložte po vyloženém GN plechu a nechejte znovu 30 minut chladit.
  2. Podávání :

    · Osmažte hranolky ve fritéze při 180 °C dozlatova, nechejte odkapat a ochuťte mořskou solí.
    · Podávejte sandaluskou omáčkou připravenou s majonézou Hellmann’s Professional.
    · Přidejte kip kap nakrájený na kostičky o velikosti 2 cm.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu