Menu

Suroviny

+

Cassoulet


Cassoulet pochazí z Francie z období stoleté války s angličany. Název pokrmu je odvozený od kameninové nádoby, ve které se připravuje. Hlavní ingedience tvoří fazole, klobásky a bůček.

...

Příprava

  1. Cassoulet

    • Fazole nechte přes noc namočit, slijte vodu a v čerstvé vodě (můžete přidat trochu Knorr Vepřový bujón) uvařte doměkka – asi jednu hodinu.
    • Očištěnou mrkev, cibuli a celer hrubě pokrájíme.
    • Maso nakrájíme na asi 3 cm velké kostky a opečeme na tuku spolu s nakrájenou zeleninou a celými klobáskami. Přidáme papriku, rajčatový protlak a zalijeme hovězím fondem, který připravíme přidáním Knorr Essence do vařící vody.
    • Zcezené fazole a bůček spolu s masem a zeleninou podusíme v troubě asi 30 minut při 160 °C.
    • Poté teplotu zvýšíme na 200 °C. Cassoulet rozdělíme na porce do gratinovacích nádob, přidáme rajčata a šalvěj, posypeme polovinou toastové strouhanky a asi 4 minuty necháme zapékat.
    • Poté Cassoulet promícháme, posypeme opět zbylou strouhankou a gratinujeme dozlatova.
  2. Tip

    • Část mrkve můžeme nahraditžlutou řepou nebo žlutou mrkví.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu