Menu

Suroviny

+

Omáčka Mornay :

  • Knorr Professional Garde d'Or Cheese sauce 1L 600.0 g
  • Sýr Čedar 100.0 g

Kuře :

  • Kuřecí prsa 1200.0 g
  • Voda 2.0 l
  • Knorr Sypký kořenící přípravek - Kuřecí 60.0 g
  • Sůl 40.0 g
  • Cukr 60.0 g

Přílohy :

  • Vejce 10.0 kus
  • Špenát / list. / 300.0 g
  • Chřest 20.0 ks
  • Žampióny, nakrájené, na větší kousky 200.0 g
  • Kukuřice, sterilovaná 200.0 g
  • Chorizo salám 100.0 kg
  • Sůl a pepř

...

Příprava

  1. Omáčka Mornay :

    • Omáčku nalijeme na pánev a přivedeme k varu.
    • Přidáme nastrouhaný sýr.
    • Rozmícháme do rozpuštění.
  2. Kuře :

    • V mixovací nádobě dobře promícháme vodu, Knorr kořenící směs, sůl, cukr. Kuřecí prsa v solném nálevu necháme naležet po dobu alespoň 2 hodin.
    • Opečeme kuře na středním plameni kůží dolů do křupava a obratíme.
    • Kuře pečeme na pánvi do propečení podle vlastní volby. 
  3. Přílohy :

    • Vejce vaříme při 62 °C po dobu 1 hodiny ve vodní lázni. Na pánvi orestujeme kukuřici a chorizo. Podle chuti okořeníme.
    • Chřest sblanšírujeme (tzv. na skus).
    • Na pánvi opečeme zvlášť špenát, žampiony, celý chřest a dochutíme solí a pepřem.
    • Pomalu uvařené vejce rozklepneme a dáme stranou. 
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu