Menu

Suroviny

+

Nádivka

Těsto

  • Škrob, pšeničny 350.0 g
  • Sůl
  • Voda 250.0 ml
  • Škrob, bramborový 100.0 g
  • Olej 40.0 ml

Consommé

Servírování

  • Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 40.0 g
  • Chilli paprička 1.0 kus
  • Cibule sazečka 30.0 kus
  • Koriandr listy, čerstvý 30.0 kus
  • Mrkev, čerstvá

Jednoduchý způsob přípravy průzračného consommé se silnou chutí. Servírování s orientálními pirožky skvěle mení stereotyp klasického jídla.

...

Příprava

  1. Nádivka

    • Maso nakrájejte, promíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, odstavte na hodinu.
    • Odstraňte marinádu a umelte maso.
    • Krevety nakrájejte a krátce orestujte na prudkém ohni. Vyjměte z pánve.
    • Na stejné pánvi nechte zesklovatět šalotku s česnekem, přidejte nakrájené houby shitake, chilli a zázvor. Vše orestujte a odložte, aby směs vystydla. Potom promíchejte s masem a koriandrem.
    • Okořeňte dle chuti.
  2. Těsto

    • Pšeničný škrob promíchejte se solí, přilijte vodu a vypracujte těsto.
    • Přidejte škrob z tapioky nebo bramborovou moučku, olej a zpracujte na stejnorodou hmotu.Zaviňte do folie a odstavte do ledničky na hodinu.
    • Z připraveného těsta utvořte váleček o průměru 4 cm a nakrájejte ho na 20 stejných kousků.
    • Každý kousek rozválejte a naplňte nádivkou. Slepte okraje tak, aby se utvořil vějíř a vařte v páře.
  3. Consommé

    • Do vlažné vody přidejte kuřecí bujón a promíchejte. Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle a promíchejte s mletým kuřetem, bílky, drceným ledem a jablečným octem.
    • Vše vložte do bujónu, přidejte zbývající zeleninu a postupně ohřívejte na mírném ohni. Ohřejte do teploty cca 95–97 °C a vařte cca hodinu. Přeceďte přes gázu a ochuťte dle chuti.
  4. Servírování

    • Na talíři rozložte připravené ochucující složky a teplé pirožky (2 ks na porci).
    • Zalijte horkým consommé.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu