Menu

Suroviny

+

Játra

Rýže


Drůbeží játra jsou bohatým zdrojem železa a obsahují vysoké množství vitaminů rozpustných v tucích. Patří mezi nejbohatší zdroj vitamínů A. Mají také vysoký obsah vitamínu D a najdeme v nich i vitaminy řady B, které jsou rozpustné ve vodě.

...

Příprava

  1. Játra

    • Nahrubo nakrájenou cibuli orestujeme na tuku, přidáme játra, která jsme předem promíchali s essencí,a propečeme.
    • K měkkým játrům přidáme na kousky nakrájený ananas a pokrájená jablka zbavená jadřince s ponechanou slupkou.
  2. Rýže

    • Rýži propláchneme a vložíme na tuk. Pouze necháme zesklovatět, přidáme sůl, oloupanou cibuli, do které zapícháme hřebíček, opláchnuté rozinky, vařenou cizrnu a zalijeme vodou v poměru k rýži 1 : 1,5 l. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod zakrytím necháme dodusit.
    • Z hotové rýže odstraníme cibuli s kořením a promícháme.
  3. Servírování

    • Při výdeji uděláme v rýži důlek, do kterého vložíme porci jater s ovocem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu