Menu

Suroviny

+

Falafel

Omáčka

  • Jogurt bílý 225.0 g
  • Hellmann's Professional majonéza 5 l 225.0 g
  • Čerstvě nasekaný koriandr 10.0 g
  • Petržel, nať
  • Česnek čerstvý 20.0 g

Salát

  • Rukola 80.0 g
  • Salátová okurka 400.0 g
  • Chilli papričky, čerstvé 50.0 g
  • Chléb, syrský chléb pita 10.0 kus

Falafel jsou smažené ciznové kuličky pocházející ze středního východu. Tradičně se servírují v pita chlebu.

...

Příprava

  1. Falafel

    • Cizrnu namočte do studené vody na 24 hodin. Potom ji sceďte, opláchněte a umelte v mlýnku spolu s cibulí.
    • Přidejte rozmělněný česnek, drobně nakrájenou petrželovou nať, koriandr, sodu a koření. Citronovou kůru nastrouhejte na struhadle. Vše dobře promíchejte, utvořte kuličky velikosti vlašského ořechu.
    • Kuličky obalte v kukuřičné mouce a smažte v hlubokém tuku.
  2. Omáčka

    • Utřený, nebo rozmixovaný česnek smíchejte s jogurtem a majonézou. Přidejte nakrájenou petrželovou nať a koriandr.
  3. Salát

    • Podávejte s grilovaným chlebem pita a zeleninovým salátem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu