Menu

Suroviny

+

Salát


Základem salátů kimchi je mléčné kvašení zfermentované zeleniny při nízké teplotě, které se stará o specifickou nakyslou chuť a také trpkou vůni.

...

Příprava

  1. Salát

    • Nakrájíme zelí na 5 cm velké kousky a vložíme do mísy. Posypeme solí, pomačkáme tak, až začně pouštět šťávu, pokryjeme případně vodou a necháme zatížené 24 hodin při pokojové teplotě.
    • Poté zelí důkladně propláchneme studenou vodou, necháme řádně okapat na sítě (vymačkáme co nejvíce zbylé tekutiny) a vložíme do suché nádoby.
    • Zbylé ingredience promícháme a smícháme se zelím – zelí musí být pokryté směsí.
    • Vložíme do jednotlivých skleniček, stlačíme, uzavřeme a dáme do tmavého prostoru na nejméně 24 hodin.
    • Směs musí být vždy pod tekutinou. Po zfermentování sklenici otevřeme, aby mohl odejít vzniklý plyn a v chladu uchováme až 1 týden.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu