Menu

Suroviny

+

Pistácie

  • Ořechy, Pistácie loupané 150.0 g
  • Cukr 8.0 g
  • Sůl 5.0 g
  • Kajenský pepř 1.0 g
  • Skořice mletá 2.0 g
  • Vaječný bílek 2.0 kus

Karotka

Konfit z kuřecích krků

  • Kuřecí krky 24.0 kus
  • Cukr, hnědý 5.0 g
  • Kachní nebo husí sádlo 2.0 l
  • Sůl 8.0 g

Servírování

  • Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 100.0 g
  • Kopr, čerstvý

Pistácie dodají pokrmu z tradičních surovin na netradiční chuti, která Vás překvapí.

...

Příprava

  1. Pistácie

    • Konvektomat předehřejeme na 160 °C. Pistácie vložíme do misky a ochutíme cukrem, solí, kajenským pepřem a skořicí. Přidáme vaječný bílek a pistácie obalíme.
    • Vložíme na plech na pečící papír a pečeme cca 20 minut. Necháme vystydnout a poté nasekáme.
  2. Karotka

    • Karotky uvaříme v jednom litru kuřecího vývaru, připraveného z Essence kuřecí bujón, ideálně tak, aby se vývar odvařil a karotky byly měkké, cca 8 minut. Případně přebytečný vývar slijeme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme máslo a oglazujeme.
  3. Konfit z kuřecích krků

    • Kuřecí krky osolíme, přidáme hnědý cukr a dáme do nádoby, kterou uzavřeme. Vložíme do lednice na 24 hodin.
    • Poté umyjeme vodou a osušíme. Konvektomat předehřejeme na 145 °C. Kuřecí krky ponoříme do sádla a vložíme do konvektomatu na 4 hodiny.
    • Poté odcedíme tuk, krky obereme, natrháme a zamícháme do karotky.
    Kuřecí krky osolíme, přidáme hnědý cukr a dáme do nádoby, kterou uzavřeme. Vložíme do lednice na 24 hodin.
  4. Servírování

    • Karotku s krky servírujeme na talíř, přidáme zakysaný krém, pistácie a snítky kopru.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu