Menu

Suroviny

+

Mrkev

  • Mrkve, středně velké 30.0 ks
  • Zázvor, nakrájený 40.0 g
  • Citronová tráva 40.0 g
  • Med 90.0 g
  • Kardamon, mletý 1.0 g
  • Fenykl, semena 1.0 g
  • Koriandr, semena 1.0 g
  • Limetková kůra 5.0 g
  • Badyán ( 1g hvězdička ) 5.0 g
  • Skořice celá 8.0 g
  • Sůl a pepř na dochucení

Pyré

Med

  • Med 150.0 ml
  • Barevný pepř drcený
  • Kari, mleté 4.0 g
  • Limetová šťáva 50.0 ml

Servírování

  • Arašídy, na sucho pražené 150.0 g
  • Petržel, plochá, na ozdobení

Jídlo můžeme ozdobit i kandovanou kůrou z citrusů.

...

Příprava

  1. Mrkev

    Nasucho opražené arašídy nasekáme a listy petrželky vysmažíme v oleji do křupava. Mrkev neloupeme ani neokrajujeme konce, pouze důkladně okartáčujeme. Vložíme do várky připravené ze zbylých ingrediencí a do měkka povaříme. Vyjmeme z várky. Zprudka ogrilujeme.
  2. Pyré

    Zesklovatíme cibuli, přidáme pokrájenou mrkev a zbylé ingredience. Povaříme do měkka. Vše dobře rozmixujeme, případně propasírujeme přes jemné síto.
  3. Med

    Med necháme na pánvi karamelizovat do hněda, stáhneme z ohně a necháme částečně zchladnout. Přidáme pepř a kari a dobře promícháme.
  4. Servírování

    Do středu nebo na kraj talíře umístíme mrkvové pyré a navrch položíme grilovanou mrkev. Ochucený med promícháme s arašídy a přidáme na mrkev. Dozdobíme vysmaženými lístky petrželky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu