Menu

Suroviny

+

Pohankoto

Salát

  • Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 120.0 g
  • Kyselé zelí 600.0 g
  • Třtinový cukr 20.0 g
  • Cibule červená 50.0 g
  • Řepa 200.0 g

Pohanka je velmi cenná potravina a docela snadno z ní lze připravit různé pokrmy jako například z rýže.

...

Příprava

  1. Pohankoto

    • Ve vroucí vodě uvaříme loupanou pohanku doměkka, asi 10–12 minut. Mezitím na oleji orestujeme (ne do barvy) nakrájenou cibuli, celer a česnek, přidáme na plátky nakrájené žampiony a drobně pokrájenou mrkev. Ochutíme kmínem a dusíme asi 10 minut.
    • Nakonec smícháme s uvařenou pohankou, dochutíme houbovým bujónem a podrcenou majoránkou, na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
  2. Salát

    • Čerstvé bílé kyselé zelí několikrát překrojíme a promícháme s nudličkami vařené červené řepy, nakrájenou cibulí, olejem a cukrem.
    • Podáváme vychlezený a proležený.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu