Menu

Suroviny

+

Marináda

  • Mrkev, kostičky 120.0 g
  • Celer, kostičky 150.0 g
  • Cibule, na kostičky 200.0 g
  • Vinný ocet 200.0 ml
  • Suché červené víno 0.5 ml
  • Sůl 40.0 g
  • Cukr 10.0 g
  • Jalovec, drcený 10.0 kus
  • Bobkový list 5.0 kus

Maso

  • Jelení kýta bez kosti 3000.0 g
  • Vepřové sádlo (na pečení)

Krokety

Podávání


...

Příprava

  1. Marináda

    • Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle.
    • Cibuli nakrájejte na drobné proužky a vše promíchejte se zbytkem složek.

  2. Maso

    • Jelení kýtu naložte v připravené marinádě a odležte 2 dny v lednici.
    • Vyjměte maso a osušte je papírovou utěrkou.
    • Na pánvi opečte maso na vepřovém sádle a přecezenou zeleninu z marinády. Vše zalijte scezeným vínem z marinády a vodou.
    • Přidejte masový fond - essenci a duste do mekka. Potom vyjměte maso, omáčku přeceďte a zredukujte, pro požadovanou konzistenci použijte jíšku.
    • Přidejte brusnice a dochuťte dle potřeby.
  3. Krokety

    • Všechny složky (mimo strouhanku) spojte a důkladně promíchejte.
    • Utvořte malé kuličky, obalte je ve strouhance a smažte v hlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
  4. Podávání

    • Pečeni podávejte nakrájenou ve společnosti omáčky, brusinek a kroket.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu