Menu

Suroviny

+

Maso :

Brambory :

  • Brambory - vařené ve slupce 500.0 g
  • Řepkový olej 100.0 g

Mrkvová kaše :


...

Příprava

  1. Maso :

    Kuřecí stehna očistíme, osolíme a opepříme, potřeme olejem a dáme péct. Po dobu pečení je podléváme připraveným fondem z kuřecí esence.
  2. Brambory :

    Uvařené brambory ve slupce nakrájíme na čtvrtky a upečeme do zlatohněda.
  3. Mrkvová kaše :

    Mrkev oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. Z pórku použijeme pouze bílou část, omyjeme, a nakrájíme na proužky. Pórek zpěníme na tuku, přidáme mrkev, orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Vaříme do změknutí mrkve (asi 15 minut), ke konci přidáme fazole. Rozmixujeme ponorným mixérem. Krém zahustíme bramborovou kaší a zjemníme smetanou.
  4. Servírování :

    Na hotovou kaši navrstvíme pečené brambory a upečené kuřecí stehýnko.
  5. Tip :

    Můžeme dozdobit snítkou tymiánu, případně můžeme kuřecí stehno zaměnit za kachní, ale je potřeba počítat s tím, že se pozmění nutriční hodnoty pokrmu.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu