Menu

Suroviny

+

Kebab

  • Mleté kuřecí maso 1200.0 g
  • Cibule, jemně krájená 200.0 g
  • Čerstvě nasekaný koriandr 25.0 g
  • Česnek, drcený sušený 20.0 g
  • Zázvor, jemně nasekaný 4.0 g
  • Muškátový ořech, mletý 2.0 g
  • Římský kmín, mletý 4.0 g
  • Skořice mletá 2.0 g
  • Kardamon 4.0 g
  • Hladká mouka 40.0 g
  • Sušené chilli vločky
  • Pískavice /řecké mleté seno
  • Šťáva z limetky
  • Sůl
  • Olej

Mátová omáčka

  • Hellmann's Dresink s jogurtovou příchutí 1 l 200.0 ml
  • Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 200.0 ml
  • Máta čerstvá 40.0 g

Servírování

  • Arabský chléb ( 55 g ) kus 10.0 kus
  • Listy zeleného salátu

Místo válečku můžete tvarovat kuličky nebo placičky a spolu s omáčkou jimi naplnit chléb. Do omáčky můžete přidat nastrouhanou salátovou okurku.

...

Příprava

  1. Kebab

    • Smíchejte všechny ingredience na masovou fáš (sušené chilli vločky a pískavici můžete případně vynechat).
    • Nechte chvíli odpočinout a potom mokrýma rukama tvarujte stejnoměrné válečky, ty napíchněte na namočené bambusové špízy a pevně přitiskněte.
    • Gril potřete olejem a kebaby ogrilujte po všech stranách, až budou hotové.
  2. Mátová omáčka

    • Smíchejte zakysaný krém s nasekanou mátou a jogurtovým dresinkem.
  3. Servírování

    • Kuřecí kebaby podávejte s nahřátým arabským chlebem z grilu, doplňte salátovými listy a mátovým dipem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu