Menu

Suroviny

+

Příprava


...

Příprava

  1. Příprava

    Kosti, odřezky králičího masa a vnitřnosti necháme krátce opéci, dokud nechytí zlatavý odstín. Potom je zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření a směs drůbežího bujónu. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vařit asi 2 hodiny.
    Zhruba po půl hodině vaření vyjmeme vnitřnosti, případně kousky masa a odložíme stranou. Vývar doplňujeme vodou a nakonec scedíme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky nebo plátky a orestujeme na másle. Vložíme do přecezeného vývaru a krátce povaříme.
    Mezitím rozkvedláme hladkou mouku v rostlinném krému a zahustíme vývar se zeleninou. Necháme povařit při nízké teplotě alespoň 15 minut.
    Vnitřnosti a maso nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky. Je-li příliš sladká, přidáme trochu octa a při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu