Menu

Suroviny

+

Králík

Ratatouille

Servírování

  • Brambory 1.5 kg
  • Petržel hladkolistá, nasekaná 30.0 g
  • Rama Profi 1 kg 100.0 g
  • Sůl 10.0 g

Králičí maso je lehce stravitelné, má nízký obsah kolagenu a tuku. Výhodou králičího masa je kratší doba tepelného zpracování a převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro člověka mnohem příznivější než tuky s převahou nasycených mastných kyselin.

...

Příprava

  1. Králík

    • Porce králíka potřeme polovinou kuřecí essence a posypeme tymiánem. Dáme do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejeme na 180 ・C.
    • V kastrolu na tuku opékáme cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidáme porce králíka a opečeme je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme koření a zalijeme vodou a druhou polovinou kuřecí essence a přisypeme chlebovou strouhanku.P
    • Přivedeme k varu, přiklopíme a dáme do trouby nebo konvektomatu. Pečeme zhruba 1,5 hodiny, až je maso téměř měkké.
    • Nakonec králíka odklopíme a dopečeme dozlatova.
  2. Ratatouille

    • Cuketu a cibuli nakrájíme na kostky a společně orestujeme, přidáme ratatouille a celé prohřejeme.
  3. Servírování

    • Podáváme s omaštěnými vařenými petrželovými bramborami a pečenou zeleninou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu