Menu

Suroviny

+

Maso

Nádivka

Brambory

  • Sladké brambory, oloupané 1300.0 g
  • Máslo 80.0 g
  • Tymián 3.0 snítky
  • Med 50.0 g
  • Sůl Na Ochucení

Zelenina

  • Uzená slanina, nakrájená na kostky 100.0 g
  • Zelený hrášek 800.0 g
  • Sůl, Pepř, Máta Na Ochucení

Šťáva

  • Výpek po pečení krocana 300.0 ml
  • Mošt z jablek 300.0 ml
  • Knorr Šťáva k drůbežímu masu 1,1 kg 50.0 g
  • Tymián, čerstvý 3.0 snítky
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 50.0 ml

Servírování

  • Polníček K Dekoraci

...

Příprava

  1. Maso

    • Krůtí stehno naklepeme a marinujeme v oleji se sypkou marinádou na drůbež a oreganem. Odstavte na 2-3 hodiny do ledničky.
  2. Nádivka

    • Na másle osmahneme řapíkatý celer, cibuli, česnek. Podlijeme moštem a dochutíme.
    • Přidáme opražené a rozdrcené ořechy a housku nakrájenou na kostky.
    • Do vychlazené nádivky přidáme vejce.
    • Na maso položíme nádivku a zavineme do závitku a zabalíme do hliníkové fólie. Pečeme na programu „kombinované pečení" na 165 °C asi 45-50 minut.
  3. Brambory

    • Brambory nakrájíme na velké kostky, uvařte a ochuťte dle chuti.
  4. Zelenina

    • V pánvi osmahneme slaninu.
    • Dle chuti přidáme zelené fazolky a ochutíme.
  5. Šťáva

    • Výpek, který vznikne při pečení krocana, nalijeme do hrnce, přidáme jablečný mošt, směs na drůbeží šťávu a promícháme.
    • Přivedeme k varu, ochutíme tymiánem a nakonec zjemníme krémem Rama Cremefine Profi 15%.
  6. Servírování

    • Upečenou roládu nakrájíme na plátky. Podáváme s brambory a hráškem a podlijeme šťávou.
    • Ozdobíme polníčkem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu