Menu

Suroviny

+

Závitek

Rýže


Použitím krůtích prsou místo např. krůtích stehen s kůží jsme snížili celkové množství energie, tuku, nasycených mastných kyselin, které bychom měli v naší stravě omezovat a nahrazovat je nenasycenými mastnými kyselinami (dobrým zdrojem jsou např. rostlinné oleje a kvalitní výrobky z nich vyrobené, ořechy, semínka atd.).

...

Příprava

  1. Závitek

    • Krůtí prsa rozklepeme pod potravinářskou fólií a potřeme kuřecí essencí.
    • Maso poklademe spařeným špenátem, vařenou mrkví a půlkou vařeného vejce. Stočíme do závitků. Vložíme na GN plech, postříkáme tukem Combi Profi a podlijeme vývarem připraveným z kuřecí essence a vody.
    • Přikryté pečeme v konvektomatu na kombinaci horkého vzduchu a páry při 165・C cca 40 minut.
  2. Rýže

    • Rýži propláchneme, vložíme na tuk a necháme zesklovatět, přidáme sůl, oloupanou cibuli, do které zapícháme hřebíček. Zalijeme vodou v poměru 1 : 1,5l a přivedeme k varu. Poté na mírném ohni necháme pod pokličkou dodusit.
    • Z hotové rýže vyndáme cibuli s hřebíčkem a vidličkou promícháme.
    • Do hotové rýže zamícháme na kostičky nakrájenou čerstvou papriku.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu