Menu

Suroviny

+

Kuře

Šafránové tagliatelle


  • Šafránovou vodu můžete použít pro vaření vícekrát.

...

Příprava

  1. Kuře

    • Očištěná kuřecí stehna vložte do většího hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla celá ponořená. Přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, kuličky koření a bobkový list.
    • Osolte a přiveďte k varu. Pak plamen snižte a vařte na mírném ohni 25 minut, až je maso měkké a snadno se odděluje od kostí. Vpichem jehly do silné části stehna se přesvědčte, že už nevytéká narůžovělá šťáva.
    • Kuřecí stehna nechejte ve vývaru vychladnout. Pak je vyjměte a stáhněte kůži.
    • V hrnci orestujte na tuku cibuli a důkladně promíchejte. 5 minut restujte na středním plameni, pak přidejte papriku a orestujte. Přidejte kuřecí stehna. Podlijte bujónem, mírně osolte, přikryjte pokličkou a cca 10 min duste.
    • Děrovanou naběračkou vyberte maso, zvyšte plamen a šťávu nechte trochu odvařit. Zahustěte jíškou. Přilijete rostlinné krémy a promíchejte, případně zakápněte citronovou šťávou, přidejte pepperonatu, rozmixujte tyčovým mixérem a krátce povařte, aby byla omáčka jemná a hladká. Poté vraťte maso do omáčky.
  2. Šafránové tagliatelle

    • Do horké vody rozpusťte šafránovou pastu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte těstoviny a uvařte al dente. Poté sceďte.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu