Menu

Suroviny

+

Kuře a zelenina:

Polenta:

Salát:

  • Rukola 100.0 g
  • Řepkový olej 30.0 g
  • Citrónová šťáva 5.0 cl

...

Příprava

  1. Kuře a zelenina:

    • Kuřecí stehna okořeníme, vložíme na GN plech a pečeme do zlatova při 170 °C. 
    • Na rozehřátém oleji opečeme cibuli s česnekem, přidáme mrkev a zarestujeme spolu s rajským protlakem. 
    • Poté vložíme pokrájená rajčata, společně krátce podusíme, ochutíme bylinkami a zeleninovým fondem. 
    • Směs přelijeme přes pečená kuřata a krátce spolu podusíme.
  2. Polenta:

    • Pro polentovou kaši přivedeme k varu kuřecí vývar, vsypeme kukuřičnou krupici za stálého míchání vaříme až bude kaše dostatečně hustá. 
    • Poté odstavíme z tepla, přidáme máslo a necháme 30 minut odstát, případně doléváme horkou vodou pro úpravu konzistence. 
  3. Salát:

    • Polentovou kaši servírujeme na talíři, navrch položíme porci kuřete, přelijeme zeleninovou směsí a doplníme o ochucený rukolový salát.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu