Menu

Suroviny

+

Kuřecí kousky

Hrášková rýže


Drůbeží maso ve srovnání s ostatními nejpoužívanějšími druhy masa obsahuje méně tuku, a tím má i nižší energetickou hodnotu, zároveň má příznivější složení mastných kyselin.

...

Příprava

  1. Kuřecí kousky

    • Kuřecí maso zbavené kůže rozkrájíme na kusy, promícháme s essencí, poprášíme moukou a opečeme na tuku do zlatavé barvy. Vyjmeme z tuku a odložíme stranou.
    • Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a očištěnou žlutou papriku pokrájíme na menši kousky.Vložíme na tuk, krátce opečeme a přidáme kurkumu. Zalijeme vodou a přidáme zbylou essenci.Během dušení přidáme rostlinný krém a jakmile je zelenina měkká, vše jemně rozmixujeme tyčovým mixérem.
    • Přidáme opečené maso a společně podusíme cca 25 minut v konvektomatu při 170・C.Červenou papriku a jarní cibuli nakrájíme na nudličky a použijeme jako vložku do podušeného kuřete.
  2. Hrášková rýže

    • Rýži propláchneme a vložíme na tuk. Pouze necháme zesklovatět, přidáme sůl a zalijeme vodou v poměru k rýži 1 : 1,5 l. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod zakrytím necháme dodusit.
    • Část hrášku rozmixujeme najemno a spolu s celým hráškem vmícháme do hotové rýže.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu