Menu

Suroviny

+

Kuře, nádivka, fazole, brambory :


...

Příprava

  1. Kuře, nádivka, fazole, brambory :

    Nádivka a kuře: 
    Na menší kusy pokrájená očištěná kuřecí játra krátce opečeme na másle spolu s mrkví, nakrájenou na nudličky. Přidáme na kostičky nakrájenou a na sucho opečenou veku, mléko, nasekanou pažitku, sůl a muškátový květ. Vejce rozklepneme, žloutky přidáme ke směsi a zbylé bílky vyšleháme do sněhu a opatrně nakonec lehce vmícháme do nádivky. Porcovačkou na zmrzlinu nádivku naporcujeme na gastroplechy, jednotlivé okořeněné plátky kuřecích stehen položíme přes porce nádivky a pečeme v konvektomatu při 170 °C přibližně 45 minut do zlatova.
    Fazolové lusky: 
    Lusky vložíme do gastronádoby a povaříme v konvektomatu na páře asi 5 minut. Potom přisypeme ochucovací směs, promícháme a společně prohřejeme ještě 1 minutu. 
    Brambory: 
    Propláchnuté a pokrájené brambory vložíme do vařící osolené vody. Uvařené brambory scedíme a uchováváme do výdeje při teplotě 65 °C. 
    Šťáva: 
    Ve vařící vodě rozmícháme šťávu k masu a povaříme ji 2 minuty.
  2. Servírování :

    Porci upečené nádivky s masem položíme na talíř, přidáme porci ochucených fazolových lusků a brambor posypaných nasekanou petrželovou natí. Polijeme trochou šťávy.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu