Menu

Suroviny

+

Polévka

Podání

  • Petržel, nať 10.0 g

Kroupy patří do tradiční české kuchyně a využívají se do polévek, na zapékaní, na zahuštění a i jako příloha. Jsou ideální pro chladné dny, zahřejí a zasytí.

...

Příprava

  1. Polévka

    • Z cizrnové mouky a tuku připravíme světlou zásmažku.
    • Krupky uvaříme zvlášť v dostatečném množství vody doměkka.
    • Očištěný květák nakrájíme na růžičky a vložíme do vařící vody s muškátovým květem.
    • Vaříme ne zcela doměkka. Odměřenou tekutinu od vařeného květáku doplníme o zeleninový fond, přidáme zásmažku a za občasného prošlehávání pozvolna vaříme alespoň 20 minut.
    • Vložíme vařené růžičky květáku, nasucho opečenou na nudličky nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, přidáme vařené krupky a společně převaříme.
  2. Podání

    • Při výdeji sypeme nasekanou petrželovou natí.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu