Menu

Suroviny

+

Korpus:

  • Hladká mouka celozrnná 500.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 170.0 g
  • Vejce 2.0 kus
  • Květák 800.0 g
  • Sýr, eidam, 30%, strouhaný 100.0 g
  • Řepkový olej, na vymazání 5.0 cl

Náplň:

Hlávkový salát:


...

Příprava

  1. Korpus:

    • Květák uvaříme doměkka, nastrouháme najemno, dáme do utěrky a důkladně vyždímáme všechnu vodu. 
    • Dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny na korpus a vypracujeme těsto. 
    • GN plech vymažeme tukem a květákovou hmotu natlačíme tak, aby vznikla jednolitá asi půl centimetru silná vrstva s vyšším okrajem. 
    • Dáme na 10 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C (nejlépe s uvnitř nasypanými syrovými fazolemi, aby si korpus držel tvar).
  2. Náplň:

    • Kadeřávek natrháme na kusy, spaříme v horké vodě, zchladíme, vyždímeme a osušíme. 
    • Pro vaječnou směs nastrouháme nahrubo Eidam, ve smetaně rozmícháme vejce, ochutíme oregánem a zeleninovým fondem.
    • Na předpečený korpus dáme polovinu Eidamu, rozprostřeme kadeřávek, zalijeme vaječnou směsí, zasypeme zbylým nastrouhaným Eidamem a navrch poklademe plátky rajčat. 
    • Pečeme při 180 °C asi 30 minut. 
    • Podáváme se salátem, vhodnou přílohou je například listový nebo zelný salát.
  3. Hlávkový salát:

    • Salát očistíme, dobře omyjeme a rozebereme, a natrháme listy na menší kusy. 
    • Zálivku smícháme s vodou a přidáme olej. 
    • Hotovou zálivkou přeléváme jednotlivé porce hlávkového salátu
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu