Menu

Suroviny

+

Chorizo s kedlubnou

  • Chorizo salám 300.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l
  • Kedlubna 1.0 kg
  • Petrželová nať 0.25 svazek

Grilovaný losos

Bazalkové máslo

Pečené batáty


Rozříznutí na tvar „butterfly” umožňuje řádné a rychlé pečení a chorizo dodává jídlu lehce uzenou chuť, která se ideálně hodí k lososu.

...

Příprava

  1. Chorizo s kedlubnou

    • Chorizo nakrájejte na tenké plátky a orestujte z obou stran, aby vznikly křupavé chipsy.
    • Kleštěmi vyndejte klobásu z pánve, položte ji na papírovou utěrku.
    • Tuk vypečený z klobásy odložte.
    • Kedlubnu oloupejte, nakrájejte na velké ploché kostky, několik minut povařte ve slané vodě, sceďte a potom orestujte na Ramě Culinesse. V poslední fázi promíchejte s osmaženou klobásou Chorizo a drobně nakrájenou petrželovou natí.
  2. Grilovaný losos

    Z lososa odstraňte šupiny, nakrájejte na tzv. motýlka, okořeňte Marinádou na ryby a potom potřete tukem vypečeným z klobásy. Vše ogrilujte.
  3. Bazalkové máslo

    • Měkké máslo promíchejte s bazalkovou Primerbou, aby vznikla hladká, jednolitá hmota.
    • Zformujte do libovolného tvaru a vložte do lednice.
    • Panko stejnoměrně opražte na suché pánvi do zlatova. Bazalkové máslo naporcujte a posypte je pankem.
  4. Pečené batáty

    • Batáty oloupejte, nakrájejte na velké kousky, okořeňte marinádou na ryby, pokropte olejem, přidejte několik stroužků česneku ve slupce a pečte do měkka při teplotě 160 °C.
  5. Servírování

    • Grilovaného lososa podávejte se salátem s chorizem, kedlubnami a s pečenými batáty. Na grilovanou rybu položte před samotným servírováním plátek bazalkového másla.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu