Menu

Suroviny

+

Noky

  • Batáty, upečené a oloupané 600.0 g
  • Sýr ricotta 300.0 g
  • Pšeničná mouka hladká 400.0 g
  • Žloutek 1.0 kus
  • Sůl 10.0 g

Omáčka


Nejlepší chuti batátů dosáhnete, když je budete péct v konvektomatu se slupkou při teplotě 150 °C.

...

Příprava

  1. Noky

    • Připravte pyré ze studených pečených batátů, spojte se sýrem ricotta a ostatními ingrediencemi.
    • V případě nutnosti zvyšte nebo snižte množství přidávané mouky.
    • Ze vzniklého těsta vytvarujte noky.
    • Před servírováním uvařte 1 porci na zkoušku.
  2. Omáčka

    • Osmahněte na másle cibuli, zalijte vínem, přidejte smetanu a Primerba bazalku.
    • Vařte na mírném ohni, až dosáhnete požadované konzistence. Před servírováním přidejte čerstvou bazalku a rozmixujte.
  3. Servírování

    • Uvařené noky smíchejte s omáčkou a servírujte ozdobené libovolnými bylinkami a sušenými černými oliwami.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu