Menu

Suroviny

+

Salát

  • Klíčky fazole mungo 200.0 g
  • Cibule, jarní 250.0 g
  • Mango ( 700 g ) 2.0 kus
  • Liči čerstvé 100.0 g
  • Bambus (nakládaný) 200.0 g
  • Hráškové lusky 200.0 g
  • Houby Shitake 300.0 g
  • Sezamový olej 100.0 g
  • Asia koření mix (chilli, koriandr, skořice, římský kmín) 5.0 g
  • Sůl 15.0 g

Krevety

Servírování


Při loupání krevet ponecháme poslední článek a ploutvičku - je to praktické, dobře se pak drží při jídle.

...

Příprava

  1. Salát

    • Očistíme mungo klíčky a jarní cibulku, omyjeme, necháme odkapat. Oloupeme mango, odstraníme od pecky a nakrájíme na plátky. Zblanšírujeme hráškové lusky a vložíme do studené vody s ledem.
    • Všechny ingredience na salát smícháme (jarní cibulku, bambus, hráškové lusky, liči překrájíme) a v misce necháme marinovat společně s asia kořením, solí a sezamovým olejem.
    • Očistíme shitake houby, překrájíme a krátce opečeme na sezamovém oleji na vysokou teplotu. Přídáme k salátu.
  2. Krevety

    • Krevety napícháme na jehly, aby byly rovné, obalíme v rozklepnutých vejcích s trochou soli, poté obalíme ve vločkách bramborové kaše a smažíme cca 3 minuty.
  3. Servírování

    • Salát dekorujeme srdíčkem salátu, physalisem a řeřichou. Doplníme o pikantní sladko-kyselý dip, který můžeme prošlehat s vodou nebo vývarem k upravení ideální konzistence.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu