Menu

Suroviny

+

Brambory

  • Brambory, velké, na gril (10 ks à 250 g) 2500.0 g
  • Olivový olej 20.0 g

Krém

  • Mořská sůl 4.0 g
  • Tvaroh měkký, plnotučný 600.0 g
  • Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 500.0 g
  • Citrónová kůra 6.0 g
  • Balsamico bílé (15 ml ) lžíce 10.0 g
  • Barevný pepř drcený 2.0 g

Krevety

  • Krevety vařené, vyloupané (200/400) 500.0 g
  • Mořská sůl 9.0 g
  • Olivový olej 10.0 g
  • Kopr, čerstvý 50.0 g
  • Citrónová šťáva 10.0 g
  • Pepř bílý, mletý, podle chuti Worchester 5.0 g

...

Příprava

  1. Brambory

    Brambory důkladně omyjeme, osušíme, slupku několikrát propíchneme vidličkou a pokapeme olejem. Vložíme na gril a pečeme při mírné teplotě (cca 180 °C) asi 80 minut.
  2. Krém

    Spojíme tvaroh, zakysaný krém, citronovou kůru, balsamico, sůl a pepř a dobře promícháme.
  3. Krevety

    Nasekaný kopr s trochou oleje, citronovou šťávou, solí, pepřem a worchesterem promícháme a spojíme s krevetami. Necháme krátce marinovat.
  4. Servírování

    Brambory propíchneme špejlí a ověříme, že jsou propečené. Vyjmeme z grilu, podélně rozkrojíme, případně můžeme částečně vydlabat. Dochutíme solí a rozdělíme na ně ochucený zakysaný krém. Navrch položíme krevety. Vhodnou přílohou je frisée nebo římský salát.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu