Menu

Suroviny

+

LOSOS :

GRENAILLE BRAMBORY :

  • Brambory - grenaille 800.0 g
  • Voda
  • Sůl
  • Olej 50.0 ml
  • Máslo 50.0 g
  • Tymián, čerstvý 15.0 g

SALÁT :

  • Cuketa čerstvá 1.0 kus
  • Mrkev, čerstvá 1.0 ks
  • Ředkvičky, čerstvé - svazek 1.0 kus
  • Salát frisée - svazek
  • Kopr, čerstvý - svazek
  • Bílá ředkev - ks
  • Citróny - namrazit 24h předem 4.0 ks
  • Cukr krupice 300.0 g
  • Voda
  • Badyán ( 1g hvězdička )
  • Vanilkový cukr
  • Olivový olej
  • Sůl - maldon
  • Škumpa - mletá

...

Příprava

  1. LOSOS :

    • Lososa očistíme, nakrájíme porce, ty ochutíme solí a cukrem (marinujeme 10 minut) poté opláchneme studenou vodou a osušíme.
    • Lososa opékáme na střední příkon pozvolna, brasírujeme máslem se solí a nakonec přidáme citronovou kůru a sekanou petržel, případně potřeme trochou rybího fondu.
  2. GRENAILLE BRAMBORY :

    • Grenaille uvaříme pozvolna doměkka cca 25 minut, scedíme, necháme zchladnout.
    • Opékáme na tuku s tymiánem (lehce je rozmáčkneme paletkou) a osolíme.
  3. SALÁT :

    • Ředkev oloupeme, nakrájíme na tenké plátky škrabkou a poté nožem na tenké nudličky, přendáme do cedníku a proplachujeme 30 minut pod ledovou vodou.
    • Citrony nakrájíme na nářezovém stroji na tenké plátky, zalijeme sirupem s kořením.
    • Zeleninu nakrájíme na tenko a vložíme do vody s ledem.
    • Plátky zeleniny osušíme a ochutíme sirupem z konfitu, kopr obereme.
    • Nudličky z ředkve necháme vykapat
  4. SERVÍROVÁNI:

    • Na talíře naaranžujeme jednotlivé komponenty, dozdobíme konfitem, koprem a sumacem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu