Menu

Suroviny

+

Lilky:

  • Lilek, čerstvý, omytý 1200.0 g
  • Olivový olej 40.0 ml

Na omáčku:

  • Olej 20.0 ml
  • The Vegetarian Butcher NoMince 2KG 500.0 g
  • Čočka zelená konzerva, zcezená, rozmixovaná a propasírovaná 1.0 plechovka

Na náplň:

Na dochucení / servírování:

  • Oregáno , čerstvé, jemně nasekané 1.0 g
  • Bazalka čerstvá, jemně nakrájená 2.0 g
  • Veganský parmazán, strouhaný 100.0 g

Vyzkoušejte netradiční veganský recept na plněné lilky zasypané veganským parmazánem! 

...

Příprava

  1. Lilky:

    • Předehřejte troubu na 200 °C.
    • Lilek na jedné straně podélně rozřízněte - ale neprořezávejte ho úplně.
    • Položte lilek na plech, zevnitř pokapejte olivovým olejem a okořeňte podle chuti. 
    • Pečte v troubě 20 minut nebo dokud lilek uvnitř nezměkne a nezačne se trochu barvit.
  2. Na omáčku:

    • Mezitím dejte na velkou pečící pánev The Vegetarian Butcher Raw NoMince a opékejte dozlatava, pak přidejte čočku a odstavte.
  3. Na náplň:

    • Do stejné pánve zakápněte ještě trochu oleje, přidejte červenou cibuli a česnek a osmahněte je.
    • Přidejte směs The Vegetarian Butcher Raw NoMince, omáčku, citronovou šťávu a kůru, přisypejte ½ množství nakrájeného oregana a bazalky.
    • Vařte 5–8 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Na dochucení / servírování:

    • Vyndejte lilky z trouby a lžící je otevřete, abyste mohli navrch přidat omáčku.
    • Rozdělte omáčku mezi lilky a pečte dalších 10-15 minut i s omáčkou.
    • Poté lilky posypejte veganským parmazánem a zbytkem nasekaných bylinek.
  5. Tip šéfkuchaře:

    • Místo lilku můžete použít sladký brambor, cuketu, papriku, květ cukety, sladké papriky nebo kombinaci této zeleniny. Je atraktivní také použít minizeleninu pro větší pestrost variací zelenin.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu