Menu

Suroviny

+

Vafle

  • Pohanková mouka 260.0 g
  • Cukr 4.0 lžíce
  • Prášek do pečiva 2.5 lžičky
  • Jedlá soda 2.0 lžičky
  • Sůl 0.5 lžičky
  • Podmáslí (pro verzi bez laktózy použijte mandlové mléko nebo mléko z kešu) 600.0 ml
  • Rozpuštěné máslo 8.0 lžičky
  • Mletá skořice 0.5 lžičky
  • Vejce 2.0 ks

Kompot

  • Javorový sirup 3.0 lžičky
  • Citron 1.0 kus
  • Mletý kardamom 1.0 lžičky
  • Zralé kaki 5.0 ks

K servírování

  • Karamelová omáčka
  • Vanilková zmrzlina

Pohanková mouka je bezlepková a perfektní pro výrobu nadýchaných, velmi aromatických jantarově zbarvených vaflí. Podáváme se zmrzlinou, ovocným kompotem a karamelovou omáčkou. Neváhejte vyměnit tomel za jiné ovoce, např. směs lesních plodů, broskve nebo třešně.

...

Příprava

  1. Vafle

    • Smíchejte suché přísady vmisce. Přidejte vejce, podmáslí arozpuštěné máslo apoté promíchejte do hladka. Nechte odstát.
  2. Kompot

    • Oloupejte kaki anakrájejte je navelké kousky. Smíchejte ovoce v hrnci sjavorovým sirupem, šťávou vymačkanou zjednoho citronu akardamomem. Vařte nastředním plameni asi 5 minut, nebo dokud ovoce není měkké.
  3. K servírování

    • Zahřejte vaflovač. Plochu vaflovače potřete tukem avafle pečte do křupava. Podávejte skopečkem vanilkové zmrzliny alžící ovocného kompotu, zalité karamelovou omáčkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu