Menu

Suroviny

+

Hruška

  • Hruška 11.0 kus
  • Víno, červené 500.0 ml
  • Cukrový sirup 400.0 ml
  • Skořice celá 2.0 kus
  • Kardamon 10.0 kus
  • Badyán ( 1g hvězdička ) 2.0 kus

Pěna

  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 250.0 ml
  • Skořicový sirup 40.0 ml
  • Skořice mletá 3.0 g

Podávání

  • Ořechová zmrzlina 10.0 porce
  • Oplatka 10.0 kus

Pošírovaná hruška je ideální podzimní dezert a její kouzlo spočívá v tom, že se dá podávat studená i teplá.

...

Příprava

  1. Hruška

    • Hrušky oloupejte, ponechte pouze část slupky u stonku pro dekorativní efekt. Odspoda vyjměte opatrně jadřinec pomocí vykrajovátka.
    • Vložte hrušky do mísy, zalijte červeným vínem, přikryjte fólií a nechte v chladu jeden den macerovat pro rozvinutí plné barvy za občasného obracení.
    • Víno z hrušek slijte do hrnce, přidejte sirup a koření (skořice, kardamon, badyán), přiveďte k varu, vložte hrušky tak, aby byly zcela ponořené (případně lehce zatižte) a podle zralosti hrušek nechte pošírovat (lehce probublávat) po dobu několika minut.
    • Poté hrnec odstavte z tepla a nechte ponořené hrušky zcela zchladnout ve vinné várce (nejlépe opět jeden den).
  2. Pěna

    • Rama Cremefine ke šlehání vyšleháme se skořicí a skořicovým sirupem dotuha.
    • Přendáme do cukrářského sáčku a ozdobně nastříkáme na talíř.
  3. Podávání

    • Macerovanou hrušku vyndáme z tekutiny, podélně ozdobně nakrojíme ostrým nožem a položíme na připravenou oplatku.
    • Na skořicovou pěnu položíme tenký plátek hrušky připravenou na ozdobu (možno nechat vysušit jako chips) a navrch pak položíme porci ořechové zmrzliny.
    • Vinnou várku použijeme pro několikanásobné macerování dalších hrušek.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu