Menu

Suroviny

+

Postup

  • Vejce 10.0 kus

Omáčka

Ragů

  • Žabí stehýnka 1.2 kg
  • Sůl 7.0 g
  • Zelený hrášek 100.0 g

Vejce můžete připravit ve vodní lázni nebo vyklepnout do potravinářské folie, zavázat do měšce a uvařit v páře v konvektomatu.

...

Příprava

  1. Postup

    • Vejce dáme vařit do vodní lázně na 62,5 °C na 1 hodinu.
  2. Omáčka

    • Malou pánev rozehřejeme na střední teplotu, na ní redukujeme bíle víno s medvědím česnekem do množství 4 polévkových lžic. Zmírníme teplotu a pomalu zašleháváme máslo dokud se nám neutvoří emulze. Ochutíme octem, cayenským pepřem a kuřecím fondem.
  3. Ragů

    • Žabí stehýnka očistíme, vykostíme, odstraníme žilky a zlehka osolíme.
    • Omáčku zahřejeme v malé pánvi na střední teplotu. Přidáme žabí stehýnka a ujistíme se, že omáčka není příliš horká, což by způsobilo, že se oddělí tuk. Pošírujeme v omáčce, aby maso bylo měkké, ale ohebné a lehce pružné, asi 3–5 minut.
    • Na poslední minutu přidáme zelený hrášek a ragů stáhneme z tepla.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu