Menu

Suroviny

+

Pečený celer v solné krustě

  • Celer celý ( 800 - 1000g ) 500.0 g
  • Vaječné bílky 100.0 g
  • Sůl 250.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 80.0 g

Celerové pyré

Nakládaná kedlubna

  • Kedlubna 300.0 g
  • Ocet Vinegar 200.0 g
  • Voda 160.0 ml
  • Cukr 160.0 g
  • Sůl 5.0 g
  • Česnek, utřený 8.0 g
  • Bílý pepř, mletý

Servírování

  • Lososový kaviár 80.0 g
  • Hobliny z řapíkatého celeru 100.0 g
  • Celerové lístky (na dozdobení)

Nakládanou kedlubnu lze skvěle využít i v mnoha dalších receptech jako chutný kyselý doplněk hlavních jídel a předkrmů nebo např. jako složka zeleninových salátů.

...

Příprava

  1. Pečený celer v solné krustě

    • Bílky vyšlehejte do tuha. Ke konci přimíchejte sůl.
    • Na pečícím plechu hmotou obalte očištěný celý celer a pečte na 180°C přibližně 1 hodinu.
    • Nechte zchladnout, celer vyjměte a nakrájejte na hrubé plátky, z kterých můžete vykrojit pravidelná kolečka.
    • Před servírováním je prohřejte v tuku.
  2. Celerové pyré

    • Očištěný celer nakrájejte na vetší kostky, zalijte rostlinným krémem a pomalu vaříte a redukujte tekutinu min. na 1/3.
    • Poté přendejte do mixéru, rozmixujte do hladka, zahustěte přidáním vloček bramborové kaše, jemně osolte a dochuťte rozpuštěnou (případně lehce zkaramelizovanou) bílou čokoládou.
  3. Nakládaná kedlubna

    • Očištěné kedlubny nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.
    • Zbylé suroviny svařte na horký nálev, kterým plátky kedlubny zalijte a nechte zchladnout.
    • Kedlubny můžete takto skladovat delší dobu.
  4. Servírování

    • Do prostřed talíře roztáhněte porci celerového pyré, položte pár hoblin z řapíkatého celeru, které jste udělali pomocí škrabky, přidejte prohřáté kolečko z pečeného celeru, doplňte o 3 – 4 plátky kedlubny a ozdobte trochou červeného kaviáru.
    • Posypte pár lístky z celeru.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu