Menu

Suroviny

+

Hovězí vývar

Omáčka


Orientační výrobní cena 1 porce 29 Kč.

...

Příprava

  1. Hovězí vývar

    • Zeleninu nakrájíme na vetší kusy a spolu s masem vložíme do hrnce. Zalijemestudenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile začne voda bublat, stáhnemeteplotu na minimum a odstraníme naběračkou pěnu, která se na povrchu začnetvořit.​
    • Jakmile se pěna přestane tvořit, přidámeKnorrHovězí bujón, koření a vařímepomalu nezakryté do změknutí masa, přibližně 4,5 hodiny.​
    • Měkké maso vyndáme, vývar přecedíme přes jemné síto a použijeme do omáčky.Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.
  2. Omáčka

    • Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme tuk aorestujeme na něm cibuli dozlatova. PřidámeKnorrRajčatový protlak a za stáléhomíchání 5 minut restujeme, zalijeme vývarem a přidáme cukr, koření apromícháme. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na třetinu a vaříme zaobčasného míchání 20 minut, zahustímeKnorrSvětlou jíškou a krátce provaříme.Stáhneme z tepla a vmícháme na kostičky nakrájené studené máslo, kteréomáčku zjemní. Omáčku případně dochutíme cukrem, octem a solí. Hotovouomáčku přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce nebo kastrolu.​
    • Podáváme s nakrájeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu